Evenimentul Zilei > International > Scandal de proporţii: Ambasadorul lui Trump în Germania a fost asociat cu neo-naziştii de către revista Der Spiegel
Scandal de proporţii: Ambasadorul lui Trump în Germania a fost asociat cu neo-naziştii de către revista Der Spiegel

Scandal de proporţii: Ambasadorul lui Trump în Germania a fost asociat cu neo-naziştii de către revista Der Spiegel

De la sosirea în Berlin ca ambasador american în Germania, Richard Grenell a devenit din punct de vedere politic izolat în capitala Germaniei. Revista germană Der Spiegel a lansat un atac fără precedent asupra ambasadorului Statelor Unite, Richard Grenell, care îl asocia cu neo-naziștii.

În urma scandalului declanşat de  Der Spiegel, Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell,  acuză  pornirile anti-americane și a solicitat o anchetă independentă privind practicile editoriale ale revistei menţionate. În loc de scuze și de o introspecție auto-critică, "Spiegel" a lansat  un atac fără precedent asupra ambasadorului Statelor Unite, națiune care a garantat securitatea și apărarea Germaniei timp de 70 de ani.

Petr Bystron, purtătorul de cuvânt al Afacerilor Externe în comisia de politică externă a Bundestagului german, a comentat: "Richard Grenell este un supraviețuitor al cancerului, primul ambasador american declarat gay și liderul intelectual al actualei administrații americane din Europa, care vorbește în mod activ pentru cetățeni, pentru un puternic parteneriat germano-american, pentru valorile democrației occidentale, pentru Israel și împotriva terorii iraniene. Dacă o astfel de personalitate remarcabilă ar fi fost de stânga, "Der Spiegel" și întreaga mass-media din Germania i-ar fi dedicat o stea".

"Cu toate acestea, din moment ce, din păcate, are o opinie diferită față de acești presupuși jurnaliști neutri, obiectivi, trebuie să-l atace cu ură. "Der Spiegel" ar trebui să depună toate eforturile pentru a-și restabili reputația pătată pe plan internațional, dar în schimb pare să facă tot ce poate pentru a submina ultimele vestigii ale integrității sale jurnalistice prin asocierea ambasadorului american cu neo-naziștii. Cititorii se îmbolnăvesc pur și simplu cu  toate aceste știri false", a mai spus Bystron, citat de voiceofeurope.