Evenimentul Zilei > International > De ce a fost EXCLUS Richard Gere de la Hollywood. Este halucinant motivul
De ce a fost EXCLUS Richard Gere de la Hollywood. Este halucinant motivul

De ce a fost EXCLUS Richard Gere de la Hollywood. Este halucinant motivul

Richard Gere a fost o formidabilă resursă pentru cinematografia hollywoodiană. După filme de succes ca ''Ofiţer şi gentilom'' sau ''Pretty Woman'', actorul a început să aibă din ce în ce mai puţine roluri în peliculele americane. Cu toate că aceste întâmplări sunt normale în cinema, actorul este convins ca excluderea sa n-ar fi fost din cauza vârstei, ci din alte motive: China.

Cum a declarat şi într-un interviu pentru Hollywood Reporter: ''Există cu siguranţă filme în care nu pot apărea fiindcă chinezii vor spune: NU CU EL! Recent am avut o stare de uluială când cineva spunea că nu puteau finanţa un film cu mine fiindcă s-ar supăra chinezii''.

Actor de faimă interaţională, buddist şi implicat în domeniul drepturilor omului, Gere s-a aflat  de partea celor care erau împotriva Olimpiadei din 2008, exercitând presiuni asupra Chinei ca să declare Tibetul independent şi criticând pe chinezi în numeroase interviuri. După acest episod, relaţiile cu China s-au înăsprit şi au devenit din ce în ce mai complicate.

''Exista ceva ce aş fi dorit să fac cu un regizor chinez şi două săptămâni după, înainte de filmări, m-a sunat zicând: Scuză-mă, nu mai e valabilă înţelegerea…Telefonul l-am primit secret, pe o reţea protejată. Dacă aş fi lucrat cu acest regizor, familiei sale i s-ar fi interzis să părăsească China şi ar fi rămas pe drumuri''.

Gere nu e supărat că nu are roluri în filme de succes, dar declaraţiile sale au apărut ca o luare de poziţie netă contra Chinei.''Nu sunt interesat să joc roluri precum Jedi îmbătrânit în producţiile voastre. Sunt mulţumit de succesul obţinut în ultimi 30 de ani în aşa fel încât îmi pot permite acum să fac mici filmuleţe. Ale mele!", notează Huffingtonpost

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.