Actorul din  Pretty Woman, în vârstă de 68 de ani, s-a căsătorit cu publicistul spaniol Alejandra Silva în aprilie, după patru ani de relaţie. Ziarul spaniol ABC  susține că noua soție este însărcinată cu primul lor copil. Publicația a adăugat că nu este încă cunoscut dacă copilul se va naşte în Spania unde cuplul își petrece cea mai mare parte a timpului  sau în America. Atât Richard, cât și Alejandra au deja copii din relațiile anterioare.  Richard îl are Homer de 18 ani, cu fosta sa soţie Carey Lowell, iar Silva un băiat, Alberto, în vârstă de 5 ani din relaţia cu Govind Friedland, fiul magnatului Robert Friedland.

Actorul – care va sărbători a 69-a aniversare la sfârșitul acestei luni – a fost de asemenea căsătorit cu supermodelul Cindy Crawford din 1991 până în 1995.  Totuși, ei s-au despărțit în septembrie 2013, divortul fiind finalizat în octombrie 2016.

După nunta lor din Spania, în aprilie, cuplul a sărbătorit apoi alături de familie şi prieteni în locuinţa din New York a actorului. „Sunt cel mai fericit bărbat din univers, cum să nu fiu?”, declara el la acea vreme jurnaliştilor.

La rândul său, Alejandra a declarat pentru revista Hola în septembrie 2016: "Richard a fost eroul meu în viața reală. Am fost puțin pierdută, fără speranţă, și întâlnirea cu el mi-a dat sens vieții mele. Am simțit că cineva își întindea mâna să-mi arate calea adevărată".

Richard Gere a jucat celebrele roluri din „Frumuşica/ Pretty Woman” (1990), în care a jucat alături de Julia Roberts, apoi „Ofiţer şi gentleman” (1982), celebrul film „Avocatul diavolului” (1996), „Şacalul” (1997), „De bunăvoie şi nesilită de nimeni” (1999) şi „Profeţiile Omului-Molie” (2002). Iar în 2003, starul american a câştigat Globul de Aur cu musicalul „Chicago”. A fost nominalizat din nou la acelaşi premiu în 2013 graţie prestaţiei sale din pelicula „Arbitraj”, notează The Sun.