Rezultatele la BAC 2020 după contestații, publicate. Momentul adevărului pentru mii de absolvenți

Rezultatele finale la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi publicate sămbătă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

UPDATE: Rezultatele finale după contestații au fost publicate AICI

Rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

CITEȘTE ȘI Atenție, români! Ce se întâmplă cu vremea în acest weekend. Meteorologii au spus clar

Potrivit Ministerului Educaţiei, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Probele scrise au fost programate în săptămâna 24 – 27 august.

Calendarul probelor BAC 2020. Sesiunea de toamnă.

24 august: Limba și literatura română – E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)

27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

CITEȘTE ȘI Der Spiegel: Otrăvirea opozantului rus Alexei Navalni o forțează pe Angela Merkel să se certe cu Putin

Echivalarea și recunoașterea competențelor liningvistice și digitale s-au derulat în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal au calculat mediile candidaților și au asigurat echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Rata finală de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare) înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială (6 - 12 iulie), a fost de 64,5%

Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă a fost de 31,5%, înregistrând o creștere ușoară față de anul trecut, când 30,8% dintre candidați au promovat, potrivit datelor Ministerului Educației.

Un elev din Bihor a obținut media generală 10, situație care nu a mai fost întâlnită de peste 18 ani.

Cele mai bune rezultate s-au obținut în județele Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%), iar cele mai slabe în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).