A patra etapă a MotoGP a fost una cu surprize. Dani Pedrosa de la Honda Repsol a pilotat fără greșală, încă de la plecarea din pole position și până la sfârșitul cursei, reușind să-și adjudece prima victorie din 2017. Colegul său de echipă, Marc Marquez a ajuns al doilea, iar pe locul trei s-a clasat Jorge Lorenzo, deși nimeni nu mai spera să prindă un podium, după debutul dezastruos de la Ducati.

Pentru piloții de la Yamaha, nu a fost o cursă prea bună, Maverick Vinales ajungând pe locul 6, iar Valentino Rossi, din cauza unor probleme tehnice, abia pe 10. ”Doctorul”, rămâne, însă pe primul loc, în clasamentul general cu 62 de puncte, urmat de colegul său Vinales (60 puncte) și de Marqeuz (58 de puncte).

Debutanții din MotoGP Johann Zarco și Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) au surprins pe toată lumea cu îndrăzneala lor. Zarco l-a depășit rapid pe Iannone (Suzuki) și a pus presiune pe Marquez la începutul cursei, fiind o bună parte din timp în spatele spaniolului. Francezul a luptat apoi cu Lorenzo, venit puternic din spate, după ce trecuse de Vinales și Rossi.

Folger s-a clasat pe 8, după ce l-a depășit pe Rossi cu 6 tururi înainte de final.