Evenimentul Zilei > Actualitate > Rezultate dezastruase la învăţătură pentru adolescenţii care fumează canabis. Un studiu o demonstrează
Rezultate dezastruase la învăţătură pentru adolescenţii care fumează canabis. Un studiu o demonstrează

Rezultate dezastruase la învăţătură pentru adolescenţii care fumează canabis. Un studiu o demonstrează

Un studiu realizat în Marea Britanie a demonstrat că adolescenţii care fumează canabis au rezultate slabe la examene. De asemenea alcoolul şi ţigările au un implact important atunci când vine vorba de învăţătură, informează Daily Mail.

Funcţiile educative sunt grav afectate atunci când elevii fumează canabis în mod frecvent, este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Londra. Şi oamenii de ştiinţă de la Berlin avertizează că consumul de canabis este extrem de dăunător pentru sănătatea tinerilor.

De asemenea cercetătorii au demonstrat că acest drog provoacă probleme mentale. De asemenea adolescenţii care consumă canabis sunt tentaţi să încerce şi alte droguri, devenind astfel dependenţi. În acest sens studiul a demonstrat că în ultimii 20 de ani unul din şase adolescenţi care consumă canabis devine dependent la fel şi unul din zece adulţi.

Pe lângă statisticiile care relevă procentul celor care devin dependeţi de canabis sau alte droguri, cercetătorii s-au concentrat pe nivelul de educaţie al tinerilor care fumează canabis, demostrându-se că drogurile în combinaţie cu alcoolul şi ţigările au un efect devastator.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: