Rezultatele înregistrate la probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea august - septembrie vor fi publicate miercuri (până la ora 12,00).
UPDATE: Puteți vedea AICI rezultatele examenului de bacalaureat 2020 - sesiunea a II-a.
Tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 14,00 - 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Conform MEC, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).
CITEȘTE ȘI Adrian Năstase este sumbru când vine vorba despre viitorul PSD-ului. „E nevoie de asta”
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
CITEȘTE ȘI The Washington Post: Directorul serviciilor de informații îi asigură acoperire lui Putin
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3 - 4 septembrie), vor fi anunţate sâmbătă.
Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2020.
Potrivit Ministerului Educaţiei, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august.
Calendarul probelor BAC 2020. Sesiunea de toamnă.
24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale s-au derulat în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal au calculat mediile candidaților și au asigurat echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.