La ieşirea de la urne, fostul preşedinte s-a oprit în fața camerelor de luat vederi și a declarat a votat „cu gândul la faptul că în urma acestor alegeri vom avea un guvern eficient”. „Eficient în a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de muncă. Am votat cu gândul la un guvern care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor. Adică, natalitate, educaţie, sănătate. Şi, în sfârşit, am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiţia şi pe de altă parte, cu gândul la o justiţie care să înţeleagă faptul că respectarea drepturilor fundamentale este urgenţa 0 în construirea unui stat de drept”, apunctat Băsescu.

De la școală, la cumpărături

Fostul preșdinte și-a exprimat speranța că vor ieși cât mai mulți români la vot. Întrebat dacă Elena Udrea va intra în Parlament, fostul şef al statului a precizat că este convins de acest lucru. „De ce nu? Sunt convins că poate să intre”, a răspuns Băsescu.

De la școala unde a votat, Traian Băsescu a plecat la cumpărături. Acest fapt a devenit o tradiţie, deoarece fostul preşedinte face acest lucru după fiecare scrutin.