"Sunt bucuros că s-a terminat aşa cum s-a terminat. Îmi era groază să fiu preşedintele unui consiliu majoritar USL. De aceea am «pedalat» foarte puţin în campanie. Am promis cuiva că voi candida şi a trebuit să-mi ţin promisiunea", a spus Constantin Simirad.

  • ALEGERI LOCALE 2012. VEZI REZULTATELE din toate judeţele, de la această oră

Potrivit datelor centralizate de BEJ Iaşi, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad s-a clasat pe locul patru, cu 5,64% din voturi, funcţia fiind câştigată de fostul ministru al Educaţiei, actualul deputat PNL Cristian Adomniţei. Acesta a candidat pe lista USL şi a primit 64,12% din sufragii. Aceeaşi numărătoare paralelă arată că USL a obţinut 64,78% din sufragii pentru funcţiile de consilieri judeţeni, în timp ce 14,14% îi revin PDL, iar PP DD – 10,8%.

Constantin Simirad a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, funcţie pe care a stat timp de trei ani. Â

În 2008 Simirad a candidat la mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD. În septembrie 2009 a fost exclus din partid pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. În martie 2012, UNPR a anunţat că Simirad va candida sub sigla sa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.
CITIŢI ŞI:

  • ALEGERI LOCALE 2012. O victorie ca în 1990
  • ALEGERI LOCALE 2012. Reacţiile candidaţilor la primăriile de sector după primele exit-poll-luri
  • Adriean Videanu: Condamnăm violenţa fără precedent a acestor alegeri
  • Băsescu: "Cam multe incidente la secţiile de votare" | VIDEO