Revoluţionar! S-a inventat „carnea fără carne”

O companie din San Francisco a revoluționat industria cărnii fără carne. Adică carnea pe bază de aer.

Da, așa este, Air Protein a anunțat lansarea cărnii pe bază de aer care poate fi folosită pentru a face hamburgeri din pui, curcan sau cam orice alt produs din carne pe care îl doriți . Puteți utiliza acest produs pentru a prepara paste, cereale și băuturi îmbogățite cu proteine.

Produsul în sine este foarte asemănător cu o pulbere proteică, dar constă numai din elemente din aer, în special dioxid de carbon, oxigen și azot, care sunt apoi amestecate cu apă și nutrienți minerali pentru a crea o bază.

Prin utilizarea energiei regenerabile și a unui proces de producție probiotică (fermentație), Air Protein transformă elementele într-un produs comestibil al cărui profil de aminoacizi este similar cu cel al cărnii reale - conține cei nouă aminoacizi esențiali, deci este o proteină completă.

Proteina de aer este, de asemenea, îmbogățită cu vitamine, inclusiv vitamina B12, care se găsește în principal în produsele de origine animală.

Preşedintele Air Protein, Lisa Dyson, a făcut publică vestea după ce a realizat că organismele unicelulare pot transforma dioxidul de carbon în nutrienți.  Air Protein este o companie soră a Kiverdi, o companie care se concentrează pe utilizarea dioxidului de carbon pentru a dezvolta produse ecologice precum plasticul.

Va dura ceva timp până vom vedea carnea făcută din aer pe rafturile magazinelor, deoarece compania își transformă încă tehnologia pentru a produce carnea pentru consumul larg.

"Este prea devreme să spunem cum această proteină pe bază de aer este comparabilă cu carnea reală din punct de vedere al sănătății pe termen lung, dar poate avea potențialul pentru sănătatea mediului", a mai declarat preşedintele companiei.