Evenimentul Zilei > Social > REVOLUŢIE ÎN INDUSTRIA CARDURILOR. Adio, PIN! Se pregăteşte o soluţie tehnică de ultimă generaţie. News alert!
REVOLUŢIE ÎN INDUSTRIA CARDURILOR. Adio, PIN! Se pregăteşte o soluţie tehnică de ultimă generaţie. News alert!

REVOLUŢIE ÎN INDUSTRIA CARDURILOR. Adio, PIN! Se pregăteşte o soluţie tehnică de ultimă generaţie. News alert!

Adio PIN? Tehnologia ce se dezvoltă zi de zi ar putea să producă revoluție și în industria cardurilor. Mai exact, VISA a prezentat un nou tip de card, care le permite utilizatorilor să folosească amprenta pentru a autoriza o tranzacţie, în locul PIN-ului. Cititoarele pentru amprentă sunt deja un element obişnuit pe smartphone-uri, dar nu sunt la fel de populare şi în alte industrii.

Pentru aceste carduri nu sunt necesare cititoare speciale, cu senzor biometric. Cititorul este plasat direct pe partea frontală a cardului. Potrivit VISA, autentificarea se face foarte repede, iar amprenta este stocată local, pe card. Clienţii pot opta în continuare pentru folosirea PIN-ului, informează Go4it.
 
Noile carduri au fost lansate prin două programe pilot, desfăşurate cu băncile Mountain America Credit Union şi Bank of Cyprus.
 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: