Evenimentul Zilei > Politica > Revoluție în PSD. Vot secret și fuziune cu Pro România
Revoluție în PSD. Vot secret și fuziune cu Pro România

Revoluție în PSD. Vot secret și fuziune cu Pro România

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru susţine necesitatea organizării în scurt timp a unui congres extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD) ca urmare a pierderii alegerilor europarlamentare, dar şi ca urmare a condamnării preşedintelui Liviu Dragnea. El spune că este posibilă și o eventuală fuziune cu partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Răzvan Rotaru a declarat, luni, potrivit agerpres.ro, că toţi membrii PSD trebuie consultaţi cu privire la viitorul partidului şi la viitoarea conducere a acestuia.

"Deja este istorie domnul Liviu Dragnea şi cred că ar trebui gândită o altfel de politică în cadrul partidului, la nivel central şi la nivel local, pentru că nu mai putem continua în felul acesta. Cetăţenii ne-au dat o palmă pentru modul în care am condus. (…) Eu zic că un congres ar fi cel mai indicat şi nu prin ridicare de mână, cum a fost la ultimul congres, ci prin vot corect, legal, transparent", a afirmat Rotaru. El este de părere că partidul din care face parte are forţa necesară şi resursa umană pentru a "se ridica din nou".

"Am mai trecut prin situaţii grele, dar sunt sigur că avem puterea să ne ridicăm din nou", a adăugat deputatul social-democrat, care consideră că actualul guvern trebuie să rămână în funcţie.

Întrebat dacă o eventuală fuziune cu Pro România ar fi o soluţie, Rotaru a răspuns: "E posibil şi acest lucru. De ce nu?".