Evenimentul ZileiActualitateRevoluție în industria auto! Modificările vor fi obligatorii pentru toți șoferii

Revoluție în industria auto! Modificările vor fi obligatorii pentru toți șoferii

Revoluție în industria auto! Modificările vor fi obligatorii pentru toți șoferii
Din anul 2022 toate autoturismele noi care vor fi comercializate în statele UE vor fi prevăzute obligatoriu cu noi funcţii de siguranţă. De exemplu, sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei sau detectoare de somnolenţă.

Noile norme de siguranţă rutieră au fost aprobate vineri de statele blocului comunitar.

Măsurile au fost propuse anul trecut de Comisia Europeană şi aprobate de Parlamentul European, într-un efort de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere, în fiecare an pe ansamblul UE circa 25.000 de oameni pierzându-şi viaţa şi alţi aproximativ 140.000 fiind răniţi în astfel de accidente.

Conform normelor aprobate, toate vehiculele noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii menite, printre altele, să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice de asemenea depăşirea limitei legale de viteză.

Autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute de asemenea cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

De asemenea, camioanele şi autobuzele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte şi să fie dotate cu sisteme capabile să detecteze pietonii şi bicicliştii aflaţi în apropiere, anunță Agerpres.


Accesează: