Evenimentul Zilei > International > Revoluție în aviația mondială. Drumul Paris-Shangai va dura 30 de minute!
Revoluție în aviația mondială. Drumul Paris-Shangai va dura 30 de minute!

Revoluție în aviația mondială. Drumul Paris-Shangai va dura 30 de minute!

Avioanele propulsate de motoare rachetă vor revoluționa zborurile la mare distanță. Se va ajunge ca drumul Paris-Shangai să fie parcurs în circa o jumătate de oră.

Pentru banca UBS o astfel de țintă nu mai pare a fi un scenariu SF. Banca estimează că piața zborurilor de mare distanță, între marile centre urbane din toată lumea, va genera o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari începând cu anul 2030.

În aceste condiții companiile spațiale vor începe să-i concureze dur pe transportatorii clasici, pe trasee care acum durează mai mult de zece ore de zbor.

Aceasta se va face prin adaptarea navelor cosmice la cerințele unor zboruri turistice. Le Figaro relatează că, în loc să atingă frontierele spațiului cosmic iar mai apoi să revină pe Pământ, avioanele-rachetă vor efectua zboruri prin straturile superioare ale atmosferei, pentru ca apoi să coboare exact la destinația stabilită.

Până în acest moment, avioanele-rachetă,  pot transporta maximum câteva zeci de persoane. Firma SpaceX, patronată de Elon Musk, a reușit să efectuaze astfel de zboruri. Musk este convins că acest domeniu se va extinde foarte mult în viitorul apropiat.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: