În vreme ce autoritățile fac campanii cu privire la susținerea turismului românesc, unii patroni profită la maximum de acest demers.
Jurnalistul Radu Herjeu a publicat pe o rețea socială o imagine cu un bon fiscal emis de un local din Năvodari, în care se poate observa clar că prețurile oferite de restaurant sunt enorme față de prețurile de achiziție ale produselor.
Astfel, pe bonul fiscal apar următoarele produse cu următoarele prețuri: o sticlă de apă plată la numai 750 ml costă 15 lei, o ciorbă de pui 29 lei și o porție de hamsii, nu mai puțin de 39 lei. Burgerul a costat 58 lei, iar ceafa de porc, care nu cântărea mai mult de 250 de grame, a avut prețul de 42 lei.
„Sper, din tot sufletul, să dea faliment toți, dar toți ”antreprenorii” de succes care investesc maxim ? ??? în 250 de gr de ceafă de porc (da, da, știu, plus gazul, uleiul și salariul pe 5 minute pentru un bucătar cu 23 de stele Michellin) și câștigă ?? ?? ???! Sau care au descoperit sursa de hamsii hrănite cu molecule magice din apele subterane ale Shambhalei, cu care își desfată clienții pentru doar ??? ?? ??? ??????????. Ah, dar sosul de roșii, acest lichid fabulos, obținut din stoarcerea razelor de lună plină! Cum costă el ??? ?? ??? ??????????!
Cum spuneam, sper să dați toți faliment. Daaaar.... nu înainte de a le lua banii tuturor proștilor și parveniților care vă trec pragul!
Ah, Năvodari, acest Cote D'Azur al Dobrogei mioritice!
Am încurajat destul turismul românesc cu această postare? Sau trebuie să mă mai chinui nițel?
PS. Evident că bonul nu e al meu. Nu sunt nici prost, nici parvenit”, este mesajul care însoțește fotografia pe rețeaua socială”, a fost mesajul pe care jurnalistul Radu Herjeu l-a postat pe Facebook, însoțit de fotografia cu bonul fiscal.
Mai mult, în acest weekend sunt așteptați peste 100.000 de turiști pe litorul românesc, iar cei care aleg să meargă în Vama Veche vor avea parte de noi reguli stricte impuse de autorități. Astfel, celebrele petreceri din Vamă cu muzică şi dans până în zori vor fi acum o amintire. Primăria Limanu a luat decizia ca volumul muzicii să fie coborât, iar muzica să fie specifică unei atmosfere mai boeme.