Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă în MAI. Campionul Poliției Române umilit după ce i-a pus pe șefi să facă sport
Revoltă în MAI. Campionul Poliției Române umilit după ce i-a pus pe șefi să facă sport

Revoltă în MAI. Campionul Poliției Române umilit după ce i-a pus pe șefi să facă sport

Un val de revoltă a stârnit o decizie controversată a unui psiholog de la IPJ Gorj de a-l declarat inapt pe un polițist campion național și internațional la Judo și responsabil cu pregătirea fizică a cadrelor. Cel mai bun luptător SAS a dezvăluit că totul i se trage de la simplul fapt că „și-a permis” să o cheme pe psiholoaga unității dar și pe șefi la orele de pregătire fizică și la cele de tragere în poligon, așa cum prevede regulamentul.

Numit chiar de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) responsabil cu pregătirea fizică a cadrelor, agentul șef principal de Poliție Paul Feroiu, dublu campion la Judo, a lucrat, până anul trecut, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) al IPJ Gorj.

Acesta a fost pus la dispoziție pe motiv că nu ar fi obținut avizul psihologic. Însă, așa cum reiese dintr-un comunicat transmis evz.ro de Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), polițistul a mai susținut două testări psihologice peste care a trecut cu brio.

„Chiar dacă una dintre testări a fost susținută și promovată într-o unitate militară, MinisterulAfacerilor Interne, conform dispozițiilor, nu recunoaște evaluarea”, susțin sindicaliștii SNAP.

Polițistului campion nu i-a mai rămas altă variantă decât să acționeze în judecată conducerea IPJ Gorj.

„Este rușinos ce s-a întâmplat, acesta este sistemul nostru, când îi deranjezi, îți distrug carieră și familia. Când îi pui să muncească, să fie profesioniști, pregătiți, te distrug. Când dorești că sistemul nostru să se schimbe, să devenim cu adevărat profesioniști cu atitudine față de cetățeni, te distrug. Păcat, dureros și rușinos”, a spus polițistul campion, citat de mediafax.ro.

Protest împotriva abuzurilor psihologilor din Poliția Română

Într-un protest public, SNAP denunță „abuzurile psihologilor din Poliția Română”, cei care, în opinia sindicaliștilor, sunt folosiți de șefi pentru a-i executa pe polițiștii incomozi.

Conducerea sindicatului transmite că a semnalat numeroase abuzuri pe care psihologi ai MAI le-au comis, la ordinul șefilor ori din răzbunări personale.

SNAP amintește că, în ultima zi a anului trecut, o femeie a murit după ce a fost bătută cu bestialitate de soțul său, psiholog în cadrul MAI, la ITPF-Serviciul Teritorial Vaslui. Asta în timp ce, „în urma unor misiuni din care polițiștii au ieșit traumatizați fizic și emoțional, iar șefii i-au băgat în cercetări prealabile, psihologii populau degeaba instituția!”.
Pe aceste considerente, SNAP cere o analiză de urgență în interiorul Centrului de Psihosociologie din subordinea MAI, privind abuzurile pe care unii psihologi le săvârșesc deoarece, în opinia conducerii sindicatului, „psihologul a devenit o armă utilă în lupte și răzbunări absurde”.

„În atare situație, după mai multe abuzuri semnalate de către membrii noștri din IPJ-uri, am elaborat un proiect care ține seama de realitatea din teren și care oferă echitate, încât abuzurile să nu mai aibă loc!”, transmite SNAP.

Vezi poiectul elaborat de SNAP AICI!

SNAP a lansat un apel public denumit: „STOP abuzurilor psihologilor din Poliția Română!”.

Iată textul transmis evz.ro de conducerea SNAP:

„În ultima zi a anului trecut, o femeie a murit după ce a fost bătută cu bestialitate de soțul său, psiholog în cadrul MAI, la ITPF-Serviciul Teritorial Vaslui.
Nedorindu-ne să aruncăm o anatemă asupra psihologilor din cadrul MAI, după alte demersuri, Sindicatul Național al Agenților de Poliție trage un nou semnal de alarmă!
Pornind de la cazul cutremurător de mai sus, întrebăm: pe psihologii care-i testează pe polițiști, cine îi psihanalizează!?
La câte drame ale polițiștilor am asistat, de sinucideri sau de „stres post-traumatic”, unde psihologii nu și-au confirmat profesionalismul!?
Asta, nemaivorbind de cazurile în care, în urma unor misiuni din care polițiștii au ieșit traumatizați fizic și emoțional, iar șefii i-au băgat în cercetări prealabile, în timp ce psihologii populau degeaba instituția!
SNAP a mai denunțat abuzuri pe care psihologi ai MAI le-au comis, la ordinul șefilor ori din răzbunări personale și a oferit toate argumentele în sprijinul principiului că Psihologul nu e un Dumnezeu, iar Polițistul ispășitor de pedepse după pofta unora. Dacă șefu’ se supără, oricând îl trimite pe polițist la psiholog, „arma” infailibilă cu care îi paralizează personalitatea, demnitatea și activitatea lucrătorului.
Polițistul trebuie să aibă posibilitatea, prin reevaluări la psihologi acreditați de MAI, să conteste rezultatul prin care un psiholog îl declară „inapt” de ceva.
De asemenea, pentru echilibru și dezincriminare, în situații care impun, polițistul subordonat trebuie să aibă dreptul să solicite evaluarea psihologică a managerului.

Din ciclul „Abuzuri de neimaginat”, completăm „lista neagră” cu „execuția prin arma psihologică”, a unui polițist, membru SNAP, sportiv de excepție, campion național și internațional, lucrător al SAS din cadrul IPJ Gorj.
Polițistul are mii de misiuni la activ, a păzit demnitari și judecători și a fost declarat cel mai bun luptător SAS din județul Gorj. În urmă cu 4-5 ani, după multe demersuri făcute de SNAP, s-a produs mutarea agentului la Târgu Jiu, alături de familie, de fiica minoră, bolnavă. S-a integrat rapid și a confirmat profesionalismul încât a fost numit șef de grupă și printr-o dispoziție a IGPR, numit responsabil cu pregătirea fizică a polițiștilor din Gorj.
Ca un polițist și sportiv desăvârșit, și-a luat sarcina în serios și „și-a permis” să facă pregătire sportivă cu toate cadrele din unitate, să cheme șefii la poligon, să tragă și ei cu pistolul, să facă sport, așa cum cere nu doar fișa postului ci și cea mai elementară logică. Printre cei chemați la tragere s-a numărat și psiholoaga unității, lucru nemaipomenit până atunci la „parohia” Gorj. Pesemne, „șocul” a afectat-o profund pe doamna psiholog, încât, la testarea pshihologică l-a „zdrobit” pe agentul instructor și l-a declarat INAPT pentru SAS, fără să specifice pentru ce tip de activitate este APT! Conform procedurilor, cel mai bun lucrător SAS, campionul Poliției Române, polițistul exemplu, se află la dispoziția unității, umilit de o doamnă psiholog!!!

Nedreptățit flagrant de câteva rânduri scrise sub imperiul unor frustrări personale care l-au transformat într-un „inapt”, polițistul a mai susținut două testări psihologice peste care a trecut cu brio, așa cum un campion, cu mintea limpede, disciplinat și riguros, o face. Chiar dacă una dintre testări a fost susținută și promovată într-o unitate militară, MinisterulAfacerilor Interne, conform dispozițiilor, nu recunoaște evaluarea.

Din tabloul abuzului de la IPJ Gorj, se desprinde ușor ideea că doamna psiholog, protagonista, dimpreună cu șefii polițistului „inapt”, au nevoie de o evaluare psihologică atentă!
Doar pentru că are frustrări, ori s-a trezit indispus de dimineață, niciun psiholog nu poate declara un polițist INAPT, să-i ia dreptul de a purta arma, de a conduce autospeciale ori să fie evaluat subiectiv!
Și dacă Psihologul a devenit o armă utilă în lupte și răzbunări absurde, S.N.A.P. cere o analiză de urgență în interiorul Centrului de Psihosociologie din subordinea M.A.I., privind abuzurile pe care unii psihologi le săvârșesc.
În atare situație, după mai multe abuzuri semnalate de către membrii noștri din IPJ-uri, am elaborat un proiect pe care îl și anexăm, proiect care ține seamă de realitatea din teren și care oferă echitate, încât abuzurile să nu mai aibă loc!
P.S. ULTIMA ORĂ!
Polițistul este cercetat disciplinar pentru faptul că a făcut public ceea ce i se întâmplă. Sperăm că S.N.A.P. nu va fi si el cercetat!”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.