Imaginile cu noile mașini care vor intra în dotarea Poliției Române au fost prezentate de ministrul de Interne, Marcel Vela, care a explicat și ce dotări vor avea: tabletă de comunicații pentru verificarea persoanelor în baza de date, stație mobilă și banchetă securizată cu gratii pentru transportul infractorilor.

Pe lângă acestea, vehiculele se remarcă și printr-o imagine și un design total diferite de cele de până acum. Culorile folosite vor fi albastru și galben fluorescent, fapt ce le face să semene cu mașinile din dotarea Poliției germane. Aceleași culori sunt folosite și pe vestele reflectorizante ale agenților de poliție aflați în exercițiul funcțiunii.

Noile schimbări sunt în concordanță cu intențiile ministrului Marcel Vela de a rebrendui Polița Română pentru a crea o delimitare clară față de Poliția Locală.

Polițiștii nemulțumiți de imaginea noilor mașini

Spre deosebire de șefii lor, cei care au aprobat achiziția de vehicule, polițiștii sunt mai puțin mulțumiți de noua imagine a mașinilor. Reacțiile au apărut după ce mai multe fotografii cu noul model au fost publicate de sindicat,cu mesajul:  „Aceasta este noua grafică pentru identitatea vizuală a autospecialelor de poliție. Este un design care se încadrează în peisajul celorlalte poliții din UE. Ce părere aveți?”

Parte dintre cei care au comentat s-au arătat nemulțumiți de faptul că pe mașini nu apar și culorile drapelului national, roșu, galben și albastru. Alții au comparat noile vehicule cu dubele de distribuție folosite de firmele care vând vopseluri.

„Încă o dovadă ca România nu mai este țară! Avem singurele ținute care nu au drapelul vizibil, iar dacă îl pui.. Îți este atrasă atenția că nu respectă normativele! Autospecialele de ce nu au stema specifică instituției?”, se întreabă un comentator.

În urmă cu câtva timp, sindicatele din poliție s-au arătat nemulțumite că Ministerul a achiziționat Dacia Duster pentru dotarea Poliției, apreciind că sunt mașini nesigure, care nu fac față exigențelor. La vremea respectivă, sindicaliștii l-au ironizat pe ministrul Vela, transmițându-i că mai bine ar fi cumpărat niște sicrie.