Președinția României a informat, vineri, că a trimis  Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I” din Constanța. ”Considerăm că legea criticată are caracter individual, fiind concepută să impună dispoziții pentru un singur caz, determinat concret, intuitu personae”, a invocat președintele, celelalte motive făcând referire la separația puterilor în stat și că nu ar fi indicată, cu claritate, sursa de finanțare.

Consternați că, în loc retrimită legea în parlament, șeful statului a sesizat CCR, parlamentarii PSD de Constanța își pun acum speranța în respingerea contestației de către judecătorii Curții Constituționale. ”Legea a trecut printr-un parcurs legislativ anevois, peste trei ani și jumătate. A obținut toate avizele, de la Consiliul Legislativ, la avizele de la Apărarea și Sănătate. Plenul parlamentului a votat cu 306 voturi si două abțineri. Voința politică a fost unanimă”, a declarat senatorul Liviu Tit Brăiloiu, vineri după amiază, într-o conferință de presă.

În calitatea sa de președinte al Comisiei de Apărare din Senat, Liviu Tit Brăiloiu a explicat, indignat, că inclusiv ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a fost de acord și a susținut că Spitalul Militar Regional de la Constanța, care are proiect, teren pus la dispoziție de primărie, să se realizeze din cei 2% din PIB. ”La care se adaugă fonduri europene și surse atrase”, a adăugat inițiatorul proiectului, senatorul Nicolae Moga, făcând referire la finanțări militare externe.

Parlamentarii PSD de Constanța nu-și pot explica gestul președintelui Klaus Iohannis. ”Nu vedem de ce am avea această problemă a finanțării, Avizul MApN este public. Mai mult, Comunitatea Europeană ne oferă  această posibilitatea acum să construim unități medico-sanitare. Singuri. Deci eu fac proiectul și Europa mă ajută cu banii. De ce trebuie să mă împiedic eu singur?” a întrebat retoric senatorul Brăiloiu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE