Revista New Statesman: Angela Merkel, cel mai periculos lider de la Hitler încoace

Revista New Statesman: Angela Merkel, cel mai periculos lider de la Hitler încoace

O importantă publicaţie politică din Marea Britanie spune despre cancelarul german Angela Merkel că este "cel mai periculos lider" şi o compară cu Adolf Hitler.

Săptămânalul "New Statesman" o prezintă pe copertă pe Merkel drept Terminator, cu un ochi protetic şi purtând o jachetă de piele, sub care titrează "Cel mai periculos lider al Europei". Publicaţia se întreabă: "Se va potoli cancelarul german înainte de a termina creşterea economică şi de a ne împinge într-o nouă criză?". În articolul publicat săptămâna trecută, Mehdi Hasan, senior editor al revistei, susţine că Angela Merkel este "cel mai periculos lider de la Hitler încoace", scriind că "auto-flagelarea fiscală" a măsurilor de austeritate pe care Merkel insistă să fie adoptate de către partenerii Uniunii Europene "distrug proiectul european, sărăcind vecinii Germaniei şi riscând apariţia unei noi crize globale". Hasan o caracterizează, de asemenea, drept liderul mondial care "reprezintă cea mai mare ameninţare la ordinea globală şi prosperitate", mai periculoasă decât liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi  preşedintele nord-coreean Kim Jong-un. Nici Londra, nici Berlinul nu au dorit să comenteze acest articol. "New Statesman"  a fost desemnată în 2009 drept "Revista anului" de către Societatea Britanică a Editorilor.

Merkel a mai fost comparată cu Hitler de greci, care o consideră responsabilă de dezastrul în care a fost adusă ţara, prin tăierile de salarii şi concedierile masive impuse pentru acordarea împrumuturilor. Antipatia faţă de cancelarul german s-a instalat şi în Italia, unde, înainte de vizita pe care aceasta a făcut-o recent la Roma au apărut postere cu Merkel îmbrăcată în uniformă SS şi cu simbolul monedei euro pe braţ, în locul zvasticii.

Ne puteți urmări și pe Google News