Revista Closer: Dominique Strauss-Kahn, dat afară din casă de soţie

Revista Closer: Dominique Strauss-Kahn, dat afară din casă de soţie

Jurnalista Anne Sinclair, soţia fostului director general al Fondului Monetar Internaţional, acuzat anul trecut de agresiune sexuală asupra unei cameriste, l-a dat afară din apartamentul în care cei doi locuiesc la Paris.

UPDATE DSK şi soţia sa au anunţat astăzi că au decis să dea în judecată pentru atingere adusă vieţii private revista franceză Closer, care a publicat informaţii potrivit cărora s-au despărţit. De la revenirea în Franţa, la 4 septembrie 2011, DSK şi soţia sa au demarat mai multe acţiuni în justiţie pentru apărarea vieţii private, notează presa franceză. Publicaţia franceză Closer susţine că cei doi s-au separat încă acum o lună, Sinclair fiind cea care a insistat ca DSK să plece de la domiciliul lor din Paris. Fostul şef al FMI s-a mutat într-un alt apartament, tot în capitală. Cunoscuta jurnalistă franceză şi fostul bancher au împlinit în noiembrie anul trecut 21 de ani de căsătorie.

Strauss-Kahn a fost în mai 2011 protagonistul unui scandal sexual, care l-a costat scaunul de şef al FMI, fiind arestat la New York pentru o presupusă agresiune sexuală împotriva unei menajere la hotelul Sofitel. Dosarul penal deschis împotriva sa pentru viol a fost închis după câteva luni, când familia lui DSK a fost hărţuită de presa internaţională, care a încercat să scoată la suprafaţă amănunte picante din viaţa tumultuoasă a fostului director FMI. Chiar dacă toate capetele de acuzare în acest caz împotriva sa au fost ridicate, el a fost scos definitiv din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, înaintea scandalului fiind cotat cu şanse mari de câştig. Oricum, preşedintele francez conservator Nicolas Sarkozy, despre care s-a scris că s-ar afla în spatele acestui scandal, a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa unui alt candidat socialist Francois Hollande.

În luna februarie, DSK a fost suspectat de implicare într-o reţea de prostituţie şi "ascunderea unor abuzuri de bunuri publice", iar în martie a fost inculpat de "proxenetism într-o grupare organizată", în aşa-numita afacere Carlton. În pofida tuturor acestor scandaluri răsunătoare, care o aduceau pe prima pagină a ziarelor, Sinclair şi-a susţinut, fără echivoc, soţul. Până acum o lună. 

Ne puteți urmări și pe Google News