Evenimentul Zilei > Politica > Revine Nicușor Dan în USR? Fostul lider așteaptă o DECIZIE IMPORTANTĂ în partid
Revine Nicușor Dan în USR? Fostul lider așteaptă o DECIZIE IMPORTANTĂ în partid

Revine Nicușor Dan în USR? Fostul lider așteaptă o DECIZIE IMPORTANTĂ în partid

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a participat sâmbătă la ședința Comitetului Politic al partidului în care urmează să se decidă poziționarea parlamentarilor USR cu privire la inițiativa legislativă a Coaliției pentru familie care vizează referendumul de revizuire a Constituției.

Nicușor Dan, care a anunțat la începutul acestei luni, că demisionează din USR din cauza deciziei ca parlamentarii USR să voteze împotriva referendumului de revizuire a Constituției, acum s-ar putea răzgândi dacă se va reveni asupra acestei hotărâri în Comitetul Politic.

"Dezbaterea de fapt este dacă vom avea un vot în Comitetul Politic sau vom aştepta referendumul. O să vedem dacă o să votăm sau dacă aşteptăm referendumul pentru a avea o consultare cât mai reprezentativă", a spus purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, citat de Agerpres.

La rândul său, președintele interimar al USR, Elek Levente, a spus că Nicușor Dan este prezent în calitate de invitat şi parlamentar la şedinţa Comitetului Politic, nemaifiind membru al USR. 

"Urmează să decidă dacă se va reînscrie sau nu în partidul nostru", a precizat Levente. 

Elek Levente a adăugat că nu este încă stabilită "o dată exactă" a Congresului USR, acesta urmând să aibă loc "undeva în luna septembrie". 

Întrebat despre referendumul pentru familie, Elek Levente a explicat că nu a fost luată încă o decizie. 

Pe 1 iunie, Nicușor Dan a anunțat că pleacă din partid. El a explicat că decizia sa de a demisiona este una care ține de onoare și a acuzat că se încearcă crearea în partid a unei majorități formată din „colegi de mâna a doua”. Nicușor Dan a adăugat că, de când a format USB și apoi USR, le-a promis tuturor celor care au vrut și au intrat în formațiune că este loc pentru toată lumea, „indiferent de convingerile lor identitare”. Prin decizia luată de BN de a vota împotriva referendumului de revizuire a Constituție, s-a încălcat acest principiu al USR, a precizat el.