Evenimentul Zilei > Politica > Revelionul prinde PSD între prezidențiale, soarta lui Dragnea și remaniere
Revelionul prinde PSD între prezidențiale, soarta lui Dragnea și remaniere

Revelionul prinde PSD între prezidențiale, soarta lui Dragnea și remaniere

Social-democrații așteaptă modificarea legilor justiției și adoptarea bugetului de stat pe 2018 pentru a tranșa subiectul candidatului PSD la viitoarele alegeri prezidențiale precum și situația politică a președintelui partidului, Liviu Dragnea. În paralel, se prefigurează o remaniere guvernamentală pentru primăvara anului viitor

O discuție despre candidatul PSD la Palatul Cotroceni se va afla pe agenda partidului în 2018, au confirmat EVZ mai multe surse din conducerea partidului, subiectul fiind deja o preocupare în interiorul formațiunii. În acest context va fi analizată situația politică a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în sensul stabilirii dacă acesta reprezintă sau nu o locomotivă pentru partid.

Variante

În acest context, în PSD a început să circule ideea ca președinția PSD, funcția de premier și candidatura la alegerile prezidențiale din anul 2019 să revină unei singure persoane. Un lider central al PSD a spus, ieri, pentru EVZ, că premierul Mihai Tudose poate emite pretenții la șefia PSD, dar „nu are lipici la public” pentru a candida, cu succes, la prezidențiale, mărturie fiind sondaje realizate în interiorul partidului.

Mai potrivită pentru această triplă ipostază ar fi, ne-a spus sursa citată, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a negat însă public că intenționează să abandoneze primăria Bucureștiului.

De asemenea, un lider din BPN al PSD a spus EVZ că au existat discuții recente inclusiv cu fostul premier PSD Adrian Năstase, căruia i-ar fi fost solicitată opinia cu privire la viitorul partidului.

Rezistență

Un participant la cea mai recentă ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, de la Băile Herculane, în care s-a adoptat o Rezoluție despre „Statul paralel și ilegitim”, a relatat EVZ că Dragnea le-a spus de cel puțin două ori colegilor săi, în timpul ședinței, că el poate să reziste în actualul context în care este acuzat de DNA, și că marea întrebare este dacă pot și ei, la rândul lor, să reziste. De asemenea, ne-au mai relatat surse participante la ședință, de câte ori s-a ridicat problema organizării unor mitinguri PSD, agreate de Dragnea, liderii PSD care au luat cuvântul începeau să pornească discuții despre subvenții, locuri de muncă și alte subiecte fără legătură cu o manifestare publică a partidului.