Evenimentul Zilei > Actualitate > Reumatismul, stresul şi răcelile se pot trata la SPA
Reumatismul, stresul şi răcelile se pot trata la SPA

Reumatismul, stresul şi răcelile se pot trata la SPA

Durerile de articulaţii şi "circulaţia proastă" pot fi combătute prin sesiuni de saună şi duşuri alternative, răcelile pot fi prevenite prin şedinţe în salină, iar stresul - prin masaje speciale.

Treceţi mai întâi pe la saună, unde eliberaţi tensiunea din muşchi şi puneţi sângele în mişcare, căliţi organismul prin masaj cu gheaţă şi duşuri alternative, respiraţi aerosolii din salină şi preveniţi infecţiile respiratorii, după care scăpaţi de aspectul de "coajă de portocală" al pielii prin împachetări cu cafea verde.

Dacă mai aveţi energie, pedalaţi o jumătate de oră pe bicicleta statică. Centrul Orhideea Spa, Centrul Eden Spa şi World Class Academy din Bucureşti, dar şi alte centre din ţară au oferte şi preţuri tentante.

Sauna şi duşurile reci, interzise cardiacilor

"Ritualul" începe cu zece minute la sauna umedă (hammam sau baie turcească), la o temperatură de 40 de grade Celsius, care deschide porii şi detoxifiază pielea. Urmează imunizarea organismului, prin trecerea de la cald la rece: masaj cu gheaţă sau duşuri scoţiene (duşuri calde care alternează cu cele reci). Corpul se reîncălzeşte la sauna cu raze infraroşii, la o temperatură de 60 de grade Celsius, care pătrunde în profunzimea organelor. După zece minute de saună, se repetă duşul scoţian. Ritualul se încheie cu saună clasică, la temperatura de 90 de grade Celsius.

"Cei mai mari «beneficiari» ai acestui program sunt bolnavii care suferă de reumatism sau cei cu o circulaţie periferică proastă şi tensiune musculară. Sauna este însă contraindicată cardiacilor, suferinzilor de boli hepatice sau renale, infecţii respiratorii şi gripe, boli venoase cronice, epilepisie, tumori sau celor cu glaucom", atrag atenţia terapeuţii centrului Orhideea Spa.

Răcelile nu rezistă în salină

Poate că cea mai bună prevenţie a răcelilor şi afecţiunilor respiratorii se face în salină. Aerosolii săraţi omoară "din faşă" focarele de infecţie stafilo- streptococice prezente în tractul respirator şi îmbunătăţesc somnul.

O şedinţă durează o oră, iar pentru cei mici, care se plictisesc şi bat din picior să iasă mai repede, a fost conceput un program special: "Trenuleţul cu sare". Timp de 60 de minute, copiii cântă, recită poezii şi se joacă cu trenuleţele cu sare. Programul acesta se realizează de două ori pe săptămână, joi, între 16.00 şi 17.00, şi duminică, între 11.00 şi 12.00. Este de preferat pentru copii să aibă îmbrăcăminte lejeră, din bumbac, cu mânecă scurtă, precum şi încălţăminte de schimb (pantofi/ sandale cât mai deschise pentru a permite ventilaţia piciorului).

O şedinţă de 60 de minute costă 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. Pentru programul "Trenuleţul cu sare", o şedinţă costă 40 de lei.

Împachetări cu cafea verde pentru celulită

Tratamentele SPA nu îmbunătăţesc doar textura pielii, dar şi relaxează şi detoxifiază. De exemplu, "Aromastone Massage" e un masaj de relaxare cu pietre calde vulcanice, care se poate realiza individual sau în cuplu. O şedinţă durează 75 de minute şi costă 200 de lei.

Celulita poate fi combătută cu împachetări cu cafea verde, care elimină toxinele şi stimulează regenererea celulelor. O şedinţă durează 50 de minute şi costă 250 de lei.

OFERTE DIN ŢARĂ

Baie turcească, masaj cu roci sau alge

Unique Spa Center-Iaşi, Strada Tătăraşi, nr. 50

 • Şedinţă saună (o oră) – 15 lei;
 • Şedinţă hamam (o oră) – 70 de lei;
 • Masaj cu roci vulcanice (o oră jumătate) – 60 de lei;
 • Împachetari cu argilă (15 minute- o oră) – 80-250 de lei;
 • Masaj anticelulitic – 37 de lei;
 • Tratamente faciale – 160-330 de lei.

Aquina Spa – Cluj-Napoca, str. Andrei Saguna, nr. 28-30

 • Şedinţă hamam – 40 de lei;
 • Şedinţă salină – 25 de lei;
 • Şedinţă saună – 25 de lei;
 • Împachetări cu alge şi ciocolată (30-45 de minute) – 55 de lei;
 • Masaj cu roci vulcanice (50 de minute) – 70 de lei;
 • Masaj polinezian (cu antebraţele – o oră şi 20 de minute) – 100 de lei;
 • Masaj anticelulitic (35 de minute) – 50 de lei.

Eden Spa Sibiu, Sibiu – str. Pădurea Dumbrava nr. 1

 • Masaj cuplu (Stress Relief Couples Massage) – 290 de lei;
 • O zi la spa – acces la aria spa, exfoliere corporală, duş Vichy, masaj de relaxare – 210 lei;
 • Împachetare pentru metabolism rapid şi hidratare – 120 de lei;
 • Împachetare anticelulitică cu cafea verde – 150 de lei;
 • Baie Cleopatra cu lapte şi miere – 110 lei.