Retrospectiva săptămânii 1-7 februarie

Retrospectiva săptămânii 1-7 februarie. Nu multe se pot spune despre sportul romanesc, nici măcar intr-o saptămână.

Retrospectiva săptămânii 1-7 februarie. Într-o țară în care există 45% dintre elevi scutiți de orele de educatie fizică, în care tot 45% dintre elevi sunt analfabeți funcționali și în care nici ministerul sportului și nici cel al educației n-au făcut mai nimic in 30 de ani pentru tineri nu putem avea multe de spus despre performanțe sportive.

Se știe, SUNTEM ÎN CÂRJE!

Un singur lucru este cert: România este țara în care pizza ajunge mai repede în case decât salvarea, educația și sportul.

Cu greu aș putea consemna câte ceva:

1.Pe data de 5 februarie a început în Complexul național Lia Manoliu, Campionatul național de sală la atletism pentru seniori și tineret.

2. La handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea învinge îmn deplasare danezele de la Odense cu scorul de 26-25 iar CSM București câștigă tot în fața unor daneze, Esbjerg cu scorul de 28-26. Ambele meciuri s-au disputat în cadrul grupelor Ligii campionilor. Ambele formații românești își pastreaza șansele de calificare în fazele finale ale competiției. Nu este de mirare ci o normalitate ca două dintre cele mai bogate echipe pe bani publici din Europa să aibă asemenea pretenții.

„Toate mi se întâmplă numai mie”

3. Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Gippsland Trophy (Melbourne) de către rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu scorul de 6-2, 6-1.

Ea a acuzat din nou probleme musculare pe principiul „Toate mi se întâmplă numai mie”.

Gest bădărănesc, de țoapă, consemnat de presa sportivă mondială

4. Tot în Australia dar la Grampians Trophy, în timpul meciului cu americanca Ann Li intr-una din pauze, la scorul de 6-3, 3-0 pentru Li, Sorana Cârstea a reușit, dacă nu o victorie pe teren, măcar o reacție care a făcut inconjurul lumii: Si-a înjurat propriul antrenor, Adrian Cruciat! Ba mai mult, i-a cerut arbitrului să-l penalizeze pe motiv că îi comunică ceva!?

Gest bădărănesc, de țoapă, consemnat de presa sportivă mondială.

5. A încetat din viață , la doar 67 de ani, singurul pugilist care a câștigat Centura de aur in ring, ciontra lui Cassius Clay, în 1978. Se numea LEON SPINKS.

Șumudică nu o duce grozav la Rizespor

6. Atât de săraci în performanțe suntem încâ sunt nevoit să revin la subțirimea fotbalului românesc. Cele mai interesante evenimente nu sunt, cum era de așteptat, de la echipe și jucători ci de la antrenorii români din străinătate.

Șumudică nu o duce grozav la Rizespor, dar este abia la al doilea joc disputat, Răzvan Lucescu era să fie demis de la Al- Hilal( Arabia saudită) dar tentativa șeicilor s-a soldat cu un eșec pe motivul unei clauze contractuale care i-ar fi obligat pe arabi la unei despăgubiri de 660,000 de euro, adică două salarii de-ale lui Răzvan. Arabii s-au răzgândit. Asta după ce cu puțin timp în urmă românul le-a adus in club Cupa campionilor Asiei. Deh, de-ale fotbalului si de-ale arabilor.

Dan Petrescu a reușit prima victorie cu Kayserispor si Costel Gâlcă, în Danemarca cu Vejle Boldklub contra celor de la Sonderjyske.

Fără doar și poate liderul antrenorilor români, Laci Boloni este performerul in Grecia, la Panathinaikos, neînregistrând nici un eșec în ultimele 8 etape de campionat.

Glume de transferuri de la unii slabi la alții, tot slabi

7. În rest, fotbalul din Românica ne ofera glume de transferuri de la unii slabi la alții, tot slabi. Singurele de băgat în seamă sunt cele ale lui Gabi Tamaș de la U Cluj( liga a II-a),la FC Voluntari, Denis Haruț de la FC Botoșani la FCSB si a antrenorului grec, Marinos Ouzounidis care a antrenat ultima oară în Cipru pe Apoel Nicosia și a câștigat singurul titlu din carieră, tot în Cipru, când mămicile unora erau încă fete mari, in anul 2007. Știți de ce l-au adus oltenii? Ca să le aducă titlul pentru întâia oară. Păi nu a câștigat decâ unul si acela de multă vreme! De unde să știe cum e să ai o Cupă în mână?

8. Nu pot trece cu vederea parcursul foarte bun al echipei FC Argeș care iată, cu tânărul Mihai Ianovschi la timonă si cu Jean Vlădoiu, președinte reușește să ajungă la al 8-lea meci fără înfrângere, îndepărtându-se de zona retrogradării.

9. Deși ne aflăm în plin sezon de iarnă si Cupele mondiale la schi, sărituri, biatlon, bob, patinaj abundă în Europa, în România se obervă interes pentru acestea doar în traficul de pe Valea Prahovei, în aglomerațiile de la telecabine si în sfidarea oricarei regului pandemice. Avem federații ale sporturilor de iarna, dar n-avem sportivi.

10. Pe data de 5 februarie, Gică Hagi a împlinit 56 de ani. La mulți ani!

11. Începe cea de-a 109-a ediție a Australian Open 2021. Se va desfășura la Melbourne Park între 8-21 februarie. Va fi de departe cea mai interesantă competiție sportivă pentru români. Pe tabloul principal figurează Halep, Țig, Cîrstea, Begu și Bogdan, la feminin si nimeni la masculin.

PENIBILUL SĂPTĂMÂNII: SORANA CÂRSTEA

PREMIATUL SĂPTĂMÂNII: MIHAI IANOVSCHI( FC Argeș)