Jurnalistul Dan Andronic susține că prin acest act, PNL a renunțat la scenariul alegerilor anticipate și dorește să-și asume o guvernare stabilă, în contextul actualei crize de sănătate, generată de coronavirus.

„Este o mișcare ce anunță renunțarea la alegerile anticipate și promovarea unei noi formule de guvernare care să asigure stabilitate. Suntem într-o perioadă complicatp care a fost greu de gestionat chiar la nivelul Chinei și care se anunță extrem de dificilă pentru România.

Vom avea un nou cabinet care, în opinia mea, va fi votat inclusiv de PSD, iar acest lucru îl va transforma aproape într-un guvern de uniune națională. Retragerea lui Florin Cîțu a fost dictată de interesele României și mai puțin de interesele de partid”, a declarat Dan Andronic.

Premierul desemnat, Florin Cîțu și-a depus mandatul cu câteva zeci de minute înainte de ședința Parlamentului în care urma să primească votul de învestire pentru guvernul său. După retragerea sa vor avea loc noi consultări cu partidele la Cotronceni, în urma cărora președintele Klaus Iohannis va nominaliza un alt premier.