Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta vorbește despre cei mai ireponsabili politicieni care se manifestă în momente de criză.

„În timpul celei mai mari crize din ultimii 50 de ani avem la Putere cei mai iresponsabili politicieni! Am spus că PNL este acum mai periculos pentru România decât epidemia de coronavirus!”, a declarat Victor Ponta.

Tot despre iresonsabilitate a vorbit și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE care l-a acuzat pe premierul desemnat că a fugit de responsabilitate. El a caracterizat gestul lui Cîțu drept o mascaradă, un joc de alba-neagra. Tăriceanu a spus că președintele Klaus Iohannis a făcut o propunere de premier în batjocură și a

Deputatul PNL Florin Roman a încercat să justifice gestul lui Florin Cîțu, de a renunța la mandatul de premier, prin faptul că „în vreme de război, comandatul – în cazul de față Ludovic Orban – nu părăsește linia frontului”. Decizia lui Florin Cîțu, însă, prelungește interimatul la Palatul Victoria, în condițiile în care toți reprezentanții clasei politice au făcut apel la stabilitate și la responsabilitate.

Administrația prezidențială a anunțat că Florin Cîțu și-a depus mandatul. Acest lucru a intervenit după ce mai mulți lideri ai PSD au lăsat să se înțeleagă că vor vota învestirea Guvernului Cîțu.