Retragerea lui Cîrstoiu și intrare în cursă a lui Firea. Ciolacu, detalii din culise

Retragerea lui Cîrstoiu și intrare în cursă a lui Firea. Ciolacu, detalii din culise Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Marcel Ciolacu şi-a cerut scuze faţă de Cătălin Cîrstoiu, după ce l-a eliminat din cursa alegerilor. Președintele PSD a afirmat că va continua să facă acest lucru „toată viața”, fiind unul dintre cei care l-au convins pe acesta să candideze la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu, păreri de rău pentru medicul Cătălin Cîrstoiu

Premierul României a declarat că l-a convins personal pe managerul Spitalului Universitar să intre în cursa pentru scaunul de primar al Bucureștiului. În urma valului de tensiuni, dar și a înlăturării acestuia, Marcel Ciolacu și-a cerut scuze public.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD la alegerile pentru primăria Capitalei, Marcel Ciolacu, prim-minsitrul României și Gabriela Firea participă la un eveniment al organizațiilor de seniori ai PNL și PSD, în București, 4 aprilie 2024. Inquam Photos / George Călin

Inquam Photos / George Călin

„Mi-am cerut scuze o dată şi o să-mi cer, cred că de acum, toată viaţa la domnul doctor Cîrstoiu pentru că am fost unul dintre cei care l-am convins să intre în această competiţie, de bună credinţă, la fel ca şi domnia sa, şi ştim ce a urmat”, a afirmat președintele PSD.

Explicațiile premierului

Marcel Ciolacu a afirmat că, dacă PSD şi PNL ar fi continuat să îl susţină pe Cîrstoiu, ar fi decis, de fapt, cine va fi câştigătorul dintre Nicuşor Dan sau Cristian Popescu Piedone.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu nu fac parte dintre oamenii politici care merg cu capul în zid, ignorând priorităţile românilor sau ale bucureştenilor. Cel mai frică în politică mi-a fost să mă acopăr de un profil aşa, de neputinţă. PSD-ul nu putea fi un arbitru între Nicuşor Dan şi Piedone. Spre acest lucru ne îndreptam cu candidatura domnului doctor Cîrstoiu: să fim arbitru şi să decidem cine câştigă, dacă câştigă domnul Nicuşor Dan sau dacă câştigă domnul Piedone. Eu nu mă pot acoperi de ridicol şi să continuu un astfel de demers, cum cred că nici domnul doctor Cîrstoiu nu mai dorea să continue acest demers după reacţiile care au fost”, a mai spus acesta.

Marcel Ciolacu, despre modul în care i-a propus Gabrielei Firea să intre în cursă

După eliminarea din cursă a medicului Cătălin Cîrstoiu, Gabriela Firea a fost desemnata pentru a reprezenta PSD la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu a vorbit despre propunerea pe care i-a făcut-o fostului edil.

„Deciziile nu le ia Ciolacu în baie. Eu îi mulțumesc Gabrielei Firea. Mi-a spus: Chiar dacă eu mă supăr, te rog frumos să luăm deciziile cum e mai bine pentru PSD. I-am spus: Gabi, știi ce aș vrea să spun, dar mi-e rușine. Și apoi am început să comunicăm”, a spus liderul PSD.

Gabriela Firea

Sursa foto: Gabriela Firea/ Facebook

Premierul a precizat că aceasta este perseverentă și are multe proiecte pentru dezvoltarea Capitalei.

„E perseverentă, are proiecte, va fi susținută de primarii în funcție. Gabriela Firea dovedește 90% din voturile PSD. PSD avea pe București 34%. La fel am făcut și cu Cîrstoiu, lăsați bucureștenii să voteze. Eu nu mai fac niciun sondaj, nu mai cheltuiesc niciun ban al partidului pe sondaje. Merg pe stradă cu Firea, cu Băluță, cu Negoiță, cu Hopincă, cu Vigheciu, cu Tuță, cu domnul Ciucă, dacă-și dorește. Merg pe stradă să văd ce spun oamenii. Mi-am fost suficiente sondajele, s-a dus epoca. Merg pe stradă și văd ce spun oamenii. Cred că lumea dorește altceva”, a afirmat șeful social-democraților.