Biscuiţi cu multă ciocolată. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj, 25 g unt, 1 ou, 80 g zahăr brun, 1 linguriţă extract de vanilie/tocătură de vanilie, 45 g făină, o jumătate de linguriţă praf de copt, o jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu, 50 g ciocolată de menaj, mărunţită
Preparare: Topim ciocolata cu untul şi-o lăsăm să se răcească. Amestecăm oul cu zahărul şi vanilia, până când obţinem o spumă, apoi adăugăm ciocolata topită cu unt şi ingredientele uscate. Adăugăm şi amestecăm şi cele 50 g ciocolată de menaj mărunţită. Punem grămăjoare în tava căptuşită cu hârtie de copt, mai îndepărtate una de alta, fiindcă o să crească în timpul coacerii. Le coacem la 170 de grade, timp de 10-15 minute.
Budincă de cozonac
Ingrediente: 300 g cozonac uscat, 4 ouă, 300 ml lapte, 200 ml smântână dulce, 1 baton de vanilie, 6 linguri de zahăr (sau după gust), 300 g prune fără sâmburi, tăiate în două, 2 linguri de gem de prune (magiun), 300 g unt, 3 linguri de zahăr brun, 1 linguriţă de scorţişoară măcinată.
Preparare: Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă. Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste amestec şi aranjăm bucăţile de prune deasupra. Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie, apoi punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi devine aurie.