Și poate numele: Salam de biscuiți. Evident, denumirea de salam vine de la forma în care se asamblează această prăjitură delicioasă și ușor de preparat.
Nu este un desert elaborat, ci perfect de făcut în weekenduri, pentru a vă rămâne timp și pentru altceva.
Aveți nevoie de 500 grame biscuiți simpli sau populari, 250 ml de lapte, 200 grame unt, 250 grame rahat turcesc, 50 grame miez de nucă, câteva stafide, 5 linguri cacao, esențe după gust și preferințe.
Întâi fărămăm biscuiții, cel mai la îndemână este să îi punem într-o pungă și să îi fărâmăm cu un sucitor sau o sticlă. Nu este o artă, biscuiții nu se fărâmă uniform, trebuie să râmână și bucăți mai mari.
Biscuiții fărâmați se vor pune într-un bol încăpător, după care încorporăm cacao, nuca, stafidele, rahatul tăiat în prealabil în bucăți mici, esențele.
În paralel, încălzim laptele și când e cald, amestecăm și untul, apoi turnăm cât este cald, peste biscuiți, ei se vor omogeniza. Amestecăm totul foarte bine, după care răsturnăm compoziția pe o folie alimentară și cu multă grijă, rulăm, pentru a îi da forma de salam.
Dacă vi se pare complicat să îl faceți în formă de ruladă, puteți apela la soluții mai simple: tăvi de chec, tăvi rotunde sau alte forme.
După gust, puteți adăuga deasupra zahăr pudră, cocos, cacao etc.
Poftă bună și weekend gustos!