Rețeta tradițională de turtă dulce. Desertul Sărbătorilor de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă este momentul potrivit pentru a servi turtă dulce. Desertul delicios pe care și Moș Crăciun îl așteaptă în seara din an în care ne vizitează.

Turta dulce este desertul preferat al acestei perioade. Mai ales că este și extrem de ușor de preperat. Și poate fi servit alături de un pahar de lapte cald, așa cum o face și celebrul Moș Crăciun. Așa că toți cei interesați să-I facă pe plac Moșului ar trebui să se asigure că au următoarele ingredient în casă pentru a realiza desertul.

  • ¼ kilograme de miere
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • 1 lingură de unteledemn
  • 1 linguriță cu vârf de unt,
  • 2 linguri de rom
  • ½ linguriță scorțișoară
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1 lingură de zeamă de lămâie,
  • ¼ kilograme de făină
  • 1 praf de copt
  1. Ca să puteți lucra mai ușor cu mierea, o încălziți. Până în momentul în care este lichefiată.
  2. Apoi o luați de pe foc și când nu mai este caldă se adaugă zahărul pudră.
  3. După ce amestecați până se topește apoi adăugați ouălele.
  4. Le încorporați în aluat și mai apoi adăugați untdelemnul, romul, sarea, toate mirodeniile.
  5. Amestecați apoi făina cu praful de copt.
  6. Apoi adăugați în compoziție și făina puțin câte puțin astfel încât să nu se fromeze cocoloașe.

Turtă dulce cu miere

  1. Pregătiți o tavă peste care puneți folie specială de copt.
  2. Amestecați până când compoziția devine omogenă.
  3. Apoi turnați compoziția de un centimetru grosime în tava pregătită.
  4. Se coace la foc potrivit, 150 de grade, asta pentru ca mierea să nu se caramelizeze prea tare.
  5. Aproximativ 15-20 de minute se dă la cuptor și puteți face testul scobitorii pentru a fi siguri că aluatul s-a copt.
  6. Se lasă să se răcorească în tavă, apoi o puteți tăia în diferite forme.
  7. Pe de altă parte puteți să turnați aluatul direct în forme și să le dați la cuptor direct.
  8. Așteptați să se răcească până să le scoateți din forme.

Poftă bună!