Chef Florin Dumitrescu le-a explicat gospodinelor cum se facă o omletă perfectă. Bucătarul a declarat că există un ingredient pe care multe persoane îl folosesc, dar care strică gustul mâncării.
Chef Florin Dumitrescu a explicat cum se prepară o omletă cu adevărat gustoasă. Nu trebuie să pui lapte în ouă, pentru a schimba textura finală a preparatului. În schimb, bucătarul de la Antena 1 recomandă smântână lichidă.
Sparge ouăle într-un vas în care să le mixezi foarte bine, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Smântâna lichidă te va ajuta în acest sens. Florin Dumitrescu spus că poți adăuga și alte ingrediente.
„Imaginația este singura limită. Putem să folosim absolut orice: ardei gras, ceapă, bacon, verdeață, mult cașcaval”, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Rețeta de omletă a lui Florin Dumitrescu
Ingredientele necesare:
- 2 ouă proaspete;
- ulei de măsline;
- smântână lichidă;
- sare, piper.
- Se sparg ouăle într-un bol de bucătărie.
- Se condimentează ouăle cu sare și piper, după gust.
- Se adaugă puțin ulei de măsline.
- Se adaugă peste ouă puțină smântână lichidă.
- Se bat ouăle și restul ingredientelor foarte bine, cu ajutorul unui tel.
- Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă încinsă. Se adaugă amestecul de ouă bătute în tigaie.
- Se mută tigaia în cuptor, când pe fundul acesteia se observă că ouăle se gătesc.
- Se lasă omleta în cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 6-7 minute.
Câte calorii are omleta
O omletă simplă, obținută dintr-un singur ou, condimentată cu puțină sare și piper și preparată într-o tigaie antiaderentă conține, în medie, 70-80 de kcal. Dacă vom crește cantitatea de ulei, va crește și numărul caloriilor – caloriile pot urca până la 130-150.
Dacă vom folosi mai multe ouă, desigur că va crește numărul de calorii astfel:
- Omletă simplă din 2 ouă va conține 150 de calorii;
- Omletă simplă din 3 ouă va conține 210-240 calorii;
Ouăle au o mulține de beneficii pentru sănătate. Ele conțin calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, dar vi tinamine: A, E, D, K vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), dar și DHA și acid arahidonic.