Rețeta Jamilei de ciocolată Dubai. Nu va fi necesar să cumperi pasta de fistic

Sursa foto: Colaj EVZ

Ciocolata Dubai a devenit virală pe rețelele de socializare, iar milioane de  pofticioși au pregătit-o deja acasă. Rețeta este una simplă, însă multe persoane din online spun că prețurile ingredientelor sunt destul de piperate. Cea mai scumpă ar fi umplutura, care conține pastă de fistic.

Ciocolata Dubai, pregătită de la zero. Cum prepari pasta de fistic

Majoritatea influencerilor au probat deja rețeta de ciocolată Dubai. În schimb, Jamila le-a oferit urmăritorilor ei un pont, prezentând pașii pentru prepararea pastei de fistic în casă.

Cumpărată din comerț, pasta de fistic ajunge la 40 de lei per suta de grame. Potrivit cunoscutei vloggerițe culinare, aceasta se poate prepara în casă cu doar două ingrediente.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de fistic crud, precum și de o cutie de lapte condensat (327 grame). Cele două ingrediente se pun într-un vas cu pereții înalți și se amestecă la viteză mare cu ajutorul blenderului.

Pasta de fistic obținută poate fi folosită și la umplerea cozonacilor sau a altor delicii.

Desertul care a cucerit internetul

Jamila a adaptat această rețetă și a publicat-o pe conturile sale de socializare. Fanii s-au arătat încântați de această variantă. Pentru prepararea deliciosului desert vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g fidea pentru kataif
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g crema de fistic
  • 50 g ciocolata roz (optional)

Fideaua se pune la rumenit într-o tigaie cu un cub de unt. După 2-3 minute pe foc, aceasta se pune într-un bol, iar deasupra se toarnă pasta de fistic. Ciocolata se pune la topit și se toarnă o parte într-o formă de silicon.

Fistic. Sursa foto: Pixabay

La mijloc se pune umplutura, iar ultimul strat va fi tot dr ciocolată topită.

Ciocolata Dubai, varianta ieftină

După valul făcut de acest desert în online, mulți internauți au început să experimenteze și să înlocuiască unele ingrediente. O tânără din România a înlocuit cataiful cu fulgii de porumb și a obținut un desert cu o umplutură la fel de crocantă. În plus, aceasta și-a îndemnat urmăritorii să încerce varianta mai ieftină a ciocolatei Dubai.