Rețetă de ouă marinate în stil asiatic. Se prepară în cele mai de lux restaurante din Tokyo

Sursă Dreamstime

Gospodinele pot să încerce o rețetă inedită din Japonia, mai exact cea de ouă marinate în stil asiatic. Acest aperitiv este extrem de gustos și foarte simplu de făcut. Aveți de respectați câțiva pași.

Rețeta de ouă marinate în stil japonez – Ajitsuke Tamago – este foarte gustoasă și ușor de făcut. Gospodinele au nevoie doar de patru ingrediente ieftine pentru o gustare specială:

2 ouă mari 2 linguri de sos de soia (preferabil japonez) 2 linguri de mirin (vin japonez de orez) 6 linguri de apă

Ca să obținem ouă pentru ramen cu gălbenuș moale, scoatem ouăle din frigider exact înainte de a le adăuga în apa care fierbe în clocote mici. Pentru a păstra gălbenușul în mijlocul oului, rostogolim ouăle în apa care fierbe molcom, pe durata primelor trei minute de gătire. Acum, pregătim un bol cu apă rece cu gheață. Fierbem ouăle exact șapte minute. Scoatem ouăle din apa fiartă și le transferăm în bolul cu apă cu gheață. Pentru marinarea ouălor, folosiți o pungă mică, potrivit lauralaurentiu.ro.

Sursă Dreamstime

Rețetă de supă ramen

Uica Mihai, un bucătar faimos din Banat a explicat și cum se prepară cea mai celebră rețetă din Japonia, supa de ramen.

„Să iei o spinare de raţă cu tot cu aripi, o spinare de gâscă cu tot cu târtiţă, o spinare de găină cu tot cu aripi, două aripi de curcan, să le ungi cu sos de soia amestecat bine cu ulei de susan şi să le pui într-o tavă să le tragi în cuptor la foc iute până prin o crustă rumenă. Apoi să le pui să fiarbă dimpreună cu un sfert de cap de porc (partea cu falca inferioară, fără rât), o bucată de rasol de vită bătrână şi o bucată de cotlet de porc cu tot cu os şi şorici, în apă cât să le acopere şi mai o palmă deasupra, la foc moale fără să adaugi nici sare nici alte mirodenii. Zeama asta trebuie să fiarbă patru ceasuri bune sau chiar mai mult depinde de calitatea cărnii, apoi să adaugi albitură (pătrunjel , păstârnac) morcovi întregi şi două trei tulpini de praz tăiat în bucăţi mari.

După un ceas zeama asta se strecoară şi gata ai supa ramen. Acum drege-o la gust cu sare, mai ceva sos de soia şi piper roşu. Din cărnurile fierte scoate cotletul şi taie-l felii de jumate de deget scoţând osul, desprinde carnea de pe capul de porc îndepărtând şoriciul, la fel alege şi carnea de vită în fâşii.

Tăiţeii pentru Ramen se opăresc doar cu un polonic de supă fierbinte, apoi se aşează într-un bol încăpător (în Japonia are un litru), desupra se presară câteva ciuperci uscate (gălbiori ori bureţi de fag) se aşează delicat bucăţi de carne de porc şi de vită, o jumătate sau chiar două jumătăţi de ou fiert (grijă să fie cleios) şi nişte codiţe de ceapă verde tocate mărunt, ori creson, ori solzişori de praz crud. Acum toarnă supa în clocot, peste tăiţei, încet, cu grijă să nu agiţi conţinutul, mai stropeşte cu sos de soia, ulei de susan, puţin coriandru pisat şi gata. Iar din resturile de carne de pasăre, faci o pastetă dată prin blender, pe care amestec-o cu cu o salată verde tăiată fâşii, câteva linguri de maioneză, un strop de coniac, condimente cât mai puternice şi unge-o pe felii de pâine neagră. Şi gata !!!”, a explicat reţeta Uica Mihai.