Cătălin Scărlătescu a spus că a învățat de la bunica lui cea mai gustoasă rețetă de murături. Juratul de la MasterChef a declarat că aceasta l-a sfătuit să pună sare din salină și să opărească murăturile în apă fiartă cu oțet. El a explicat că trebuie spartă sarea din salină, topită și pusă în saramură, potrivit Gândul.
Rețeta de murături a lui Cătălin Scărlătescu
„Pot să vă spun cum le punea bunica mea: le opărea în apă fiartă cu oțet. Când le pui în borcan, ele trebuie să fie bine spălate și opărite. Ăsta e secretul. Eu folosesc sare din salină. Eu sunt doar bucătar, lucrez cu ce am, așa că am sare din salină, o sparg, o topesc și o pun în saramură”, a spus Cătălin Scărlătescu.
Când s-a apucat de gătit
Juratul de la MasterChef a mai povestit că primul contact cu restaurantul l-a avut în anul 1987. El a spus că i-a fost foarte greu la început și că s-a ars de multe ori. Acesta a mai zis că îi era greu să îi refuze pe cei din jur și că făcea tot ce îi cereau. Pentru că nu știa să spună nu, Scărlătescu a fost poreclit „DA”.
I-a fost foarte greu la început
„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo”, a mai relatat Cătălin Scărlătescu.