Juratul de la emisiunea ”Chefi la cuțite”, difuzată de Antena 1, Cătălin Scărlătescu a prezentat o rețetă de ciorbă de miel, care are un gust deosebit. Ingredientele și modul de preparare nu sunt scumpe, iar la final puteam avea în farfurii o adevărată delicatesă.
Ca de fiecare dată, de Paște, românii se între în rețete care mai de care, care au ca principal ingredient, carnea de miel.
De data asta chef Cătălin Scărlătescu a pregătit mai multe rețete, între care și o ciorbă de miel, care a fost preparată chiar de el, și care a ieșit delicioasă.
Așa se face că cei care vor să consume această ciorbă trebuie să meargă să o mănânce la restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. Cei care vor să o comande pentru acasă trebuie să scoată din buzunar 117 lei, pentru 2.4 litri de ciorbă delicioasă, care ajunge pentru șase persoane.
”Ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Bucătarii noștri o pregătesc cu ingrediente de cea mai bună calitate, legume din belșug, borș de casă și verdețuri proaspete”, este descrierea preparatului de pe site-ul restaurantului lui chef Scărlătescu.
Ciorba de miel ”a la Scărlătescu”
Pentru rețeta de ciorbă este nevoie de un kilogram de carne de miel cu os, gât, spate, cap, un morcov mare , o ceapă medie, două fire de ceapă verde, un fir de pătrunjel rădăcină, o bucată de țelină, un ardei gras mic și 2 roșii medii medie, care în prealabil se opăresc și se curăță de coajă.
Gospodinele pot folosi ulei de măsline pentru legume și maxim patru linguri de făină pentru ca ciorba să fie mai consistentă. Mai este nevoie și de 300 de grame de smântână, mai grasă, sare și piper după gust, și orez.
Cozile de leuștean sunt delicioase într-o ciorbă de miel, așa că gospodinele nu trebuie să uite de așa ceva.
Zeama de lămâie este o variantă mult mai bună pentru a acri ciorba de miel, așa cum a scris chef Scărlătescu în rețeta sa.
Modul de preparare
Legumele și verdeața se lasă la călit, după care se adaugă făină, maxim trei sau patru linguri.
Secretul mai spune juratul de la ”Chefi la cuțite”, este ca făina să se lipească de legume, după care se aadaugă, treptat, zeama în care au fiert oasele de la carnea de miel.
La final, se pot adăuga bucățile de carne care trebuie tăiate mai mici, pentru un aspect mai plăcut. Ulterior se adaugă și zeama de lămâie și smântâna, iar ciorba va fi gata de servit, scriu cei de la Fanatik.