Rețetă de bulion cu roșii și ardei. Îl poți folosi la prepararea ciorbelor și a sosurilor pentru paste

Sursa foto: Freepik

Sezonul conservelor nu s-a încheiat, iar multe gospodine prepară în această perioadă bulionul și zacusca. Cu toate că pare mai simplu să le cumperi de la supermarket, variantele preparate în casă sunt mult mai gustoase și sănătoase. Această rețetă de bulion nu este migăloasă și necesită puțin timp pentru preparare. În plus, ciorbele și tocănițele vor avea o culoare aparte.

Bulion cu roșii și ardei

În trecut, prepararea bulionului era un proces dificil, având în vedere că legumele erau trecute de două ori printr-o mașină specială de tocat. Obținerea pulpei din roșii se putea făcea cu ajutorul unei extensii atașate la mașina de tocat, care avea mici găuri. În prezent, procesul poate fi simplificat prin folosirea blenderului sau a robotului de bucătărie.

Sursa foto: Freepik

Spre deosebire de varianta clasică de bulion, cea cu ardei va avea un gust mai dulceag. În plus, aceasta poate fi folosită la ciorbe, tocănițe sau chiar ca sos pentru paste.

Cum îl prepari

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente

  • 5 kilograme de roșii
  • 3 kilograme de ardei kapia (se pot folosi și gogoșari)
  • sare
  • o linguriță de zahăr

Roșiile și ardeii se spală bine și se taie în patru. Este important ca nervurile și semințele de la ardei să fie îndepărtate. Acestea se pun la foc mic, folosind o oală cu pereții groși. Este important ca legumele să scadă treptat, iar pentru acest proces va fi nevoie să fiarbă timp de o oră și jumătate sau două.

Bulion cu roșii și ardei

După ce s-a fiert, compoziția de roșii și ardei se ia de pe foc și se lasă la răcit. De altfel, aceasta se poate răci peste noapte, urmând ca mărunțirea legumelor să fie mult mai ușor de făcut. Cu ajutorul unui blender, roșiile și ardeii se amestecă până când devin o pastă omogenă. Aceasta se toarnă în borcanele sterilizate și se poate păstra peste iarnă.