Rețeaua fraudării alegerilor locale din Constanța

Rețeaua fraudării alegerilor locale din Constanța

Nu au existat alegeri în România după 1990 fără acuzații de fraudare a votului, unele dovedite, dar pe care apoi oamenii le uită până la următorul scrutin.

Softuri manevrate, autobuze ticsite cu alegători plătiți, liste suplimentare dubioase, morți care votează – sunt doar câteva dintre acuzele aruncate de partide spre adversarii lor în ziua votului.

Lupta acerbă are drept miză de multe ori chiar supraviețuirea politică a actorilor principali, cum este și cazul scrutinului de la Constanța. Aici, înfruntarea se duce între primarul în exercițiu, Decebal Făgădău, exponentul vechii gărzi, susținut la CJ de Felix Stroe, și echipa liberală, amiralul Vergil Chițac pentru primărie și Mihai Lupu la CJ.

În mod tradițional, atunci când simte că pierde lupta în terenul retoricii electorale, PSD trece la arma sa supremă și testată de-a lungul celor 30 de ani de... democrație – fraudarea voturilor.

La Constanța, tandemul PSD Făgădău-Stroe se bazează pe doi locotenenți în teren pentru a fura votul de duminică. Făgădău îl are pe omul său de casă, viceprimarul Dumitru Babu.

Viceprimarul Dumitru Babu

Din informațiile noastre, Babu cutreieră toate sărace ale Constanței – mai ales în cartierele Henri Coandă și Poarta 6, și promite mită electorală între 50 și 200 de lei.

Felix Stroe, atotputernicul șef al RAJA, el însuși un om al vechiului sistem nu putea defila decât cu un fost șef al SRI Constanța, gen. Ioan Preda. De altfel, din informațiile primite, majoritatea membrilor din cadrul asociației cadrelor militare în rezervă și în retragere din cadrul SRI filiala Constanța sunt implicați în campania PSD.

Generalul (r) Ioan Preda și Felix Stroe, inaugurând sistemul de apă-canalizare din Onești Soția lui Făgădău lucrează la RAJA, avându-l ca șef pe Ioan Preda. După cum am aflat, sunt foarte mulți angajați RAJA care nu au venit niciodată la serviciu, dar care acum au fost activați și mobilizați să facă teren pentru PSD doar pentru aceste alegeri.

POMENI OTRĂVITE

Acum că am văzut păpușarii mașinăriei PSD de furat voturi, să vedem și cum anume s-au gândit cei doi să-și asigure supraviețuirea politică (a se citi accesul la banii publici și putere).

Prima și cea mai la îndemână cale rămâne cea consacrată - mita electorală, de data aceasta sub formă de bani, lemne, nisip, piatră, din informațiile culese din teren. Potrivit surselor Evz.ro, acolo unde nu se promit bani, celor săraci li se plătesc facturile restante la RAJA, iar primarii PSD îi cheamă apoi, umilitor, pe oameni să le dea chitanța. Tot la capitolul pomeni intră bursele pentru elevi acordate retroactiv pe ultimii patru ani, iar celor care fac parte din cadrul armelor li se promite avansarea în grad.

A doua metodă, la fel consacrată, este cea a vizelor de flotant (vezi foto primită ieri din Constanța), atât în municipiu, cât și la nivel de județ.

Arsenalul este completat de metodele de intimidare. Aici, este implicată direct poliția locală subordonată primarilor. Spre exemplu, șeful poliției locale din comuna Mihail Kogălniceanu este vărul lui Cristian Bavela, inspector în cadrul CJC și omul de încredere al lui Horia Țuțuianu, președintele în exercițiu al CJ Constanța (iar cei doi răspund politic de comuna Kogălniceanu, o localitate strategică unde se află și baza militară americană și aeroportul internațional cu același nume).

INTMIDĂRI SECURISTE

Într-o altă localitate, la Seimeni, spun sursele noastre, șeful postului de poliție amenință cetățenii cu amenzi de 1.000 de lei, dacă nu dau jos afișele cu contracandidații primarului PSD. La fel, din alte localități ajung informații similare - șefi de secție de poliție locală fac fățiș campanie pentru PSD și intimidează oamenii.

O altă găselniță este prin call center – cetățenii sunt sunați și întrebați dacă știu că primarul respectiv (contracandidatul) se droghează.

Tot la capitolul “muncă” de teren sunt și incursiunile echipelor PSD în casele oamenilor chiar și în miez de noapte cum află că se întâmplă în comuna Băneasa, unde primarul și fratele acestuia au ajuns să trezească oamenii din somn să îi convingă să îi voteze. La Constanța sunt abordați șefii de asociație de proprietari și se fac presiuni asupra lor și a familiilor acestora.

Tot în strategia intimidărilor intră și amenințarea micilor întreprinzători cărora li se spune mai voalat sau brutal că vor avea de suportat consecințe, dacă votează cu cine nu trebuie.

Iar PSD știe mereu cine trebuie să iasă pentru că ei conduc mașinăria de furt.

Sunt informații pe care cel mai probabil nu le avem doar noi. Probabil că ar trebui să le știe și structurile de forță interesate - poliția și SRI-ul - căci toate aceste acțiuni converg spre o fraudă masivă în Constanța, în municipiu și în județ, duminică, 27 septembrie.

Să ne amintim că la scrutinul din 2016, pe un exit-poll al PSD la orele 18:00 era egalitate între primii doi clasați, Amiralul Vergil Chițac și candidatul PSD, Decebal Făgădău, iar până seara s-a ajuns la o diferență de aproape 7.000 de voturi, în condițiile în care se știe că seara votează preponderent electoratul de dreapta.

Ne puteți urmări și pe Google News