Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai vastă REȚEA DE ESCROCI DIN PUȘCĂRII a fost ANIHILATĂ. Zeci de percheziții în ȘASE JUDEȚE și în TREI PENITENCIARE
Cea mai vastă REȚEA DE ESCROCI DIN PUȘCĂRII a fost ANIHILATĂ. Zeci de percheziții în ȘASE JUDEȚE și în TREI PENITENCIARE

Cea mai vastă REȚEA DE ESCROCI DIN PUȘCĂRII a fost ANIHILATĂ. Zeci de percheziții în ȘASE JUDEȚE și în TREI PENITENCIARE

Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au coordonat 22 de percheziţii la locuinţe din șase judeţe şi în trei penitenciare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni prin telefon. Anchetatorii cercetează 27 de persoane. 13 membri ai rețelei de escroci au fost reţinuți, iar pentru zece deținuți, din patru pușcării, s-a solicitat transferul din penitenciare în Arestul I.P.J. Bistriţa Năsăud, pentru cercetări.

Acțiunea poliţiştilor Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud a fost demarată, ieri dimineață. Oamenii legii au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în 15 locuințe din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Harghita, Botoşani şi Braşov, precum şi în șapte  camere din penitenciarele din Iași, Botoșani și Miercurea Ciuc. Cei vizați sunt bănuiți de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, spălare de bani şi tăinuire.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la acțiuni speciale, de la formaţiunile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud, precum şi de la Poliția Municipiului Bistrița, Poliția Oraşului Năsăud, Poliția Oraşului Beclean şi de la secții de Poliție Rurală.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, componente și accesorii de telefonie mobilă, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi 10.100 de lei.

Grupul de 27 de persoane e bănuit că, în perioada 20 ianuarie – 10 februarie a.c., prin convorbiri telefonice repetate, ar fi indus în eroare o femeie din Bistriţa, prezentându-se ca reprezentanţi ai unei societăţi de telefonie.

Membrii grupării i-ar fi spus victimei că a câştigat un premiu în bani şi ar fi determinat-o să depună, de mai multe ori, în total 125.000 de lei, pe numele altor persoane implicate din ţară, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid şi mandat poştal on-line.

În urma descinderilor, 13 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.

De asemenea, opt deținuți,  aflați în executarea unor pedepse privative de libertate, au fost transferați din penitenciarele din Iaşi şi Botoşani în Arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte două să fie transferate de la Penitenciarul Deva şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administrației Naționale a Penitenciarelor şi al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Polițiștii și procurorii verifică și alte „țepe” date de membrii grupării.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: