Președintele României și-a argumentat acuzațiile și a dezvăluit că Guvernul a refuzat să implementeze lucrurile stabilite în CSAT.

”Au fost fake news-uri ale PSD, că eu sunt de parte defrișărilor, că eu sunt prieten cu nu știu ce exploatatori. Eu sunt, cam de când mă știu, un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb, de dragul PSD. E nevoie de măsuri ferme, pentru a preveni aceste defrișări ilegale. Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal. Asta trebuie să înceteze. Ministrul Mediului a venit cu câteva propuneri care se poate transforma în legislație, altele se poate da prin ordin de ministru.

CSAT a discutat această chestiune, dar nu s-au pus în practică pentru că PSD nu a dorit. A făcut tot ce a putut ca să apere cealalată parte. Ministerul Mediului trebuie să vină cu măsuri ferme, în sprijinul pădurilor, al bugetului național. Mă preocupă, mă ocup mai departe și sunt foarte încrezător de ce va face Guvernul Orban.”, a declarat Klaus Iohannis.