Aceasta este o reţea uriaşă care a fost organizată la nivel internaţional. S-au efectuat 337 de arestări în 38 de ţări ca urmare a destructurării unui site pedofil care a vândut videouri cu abuzuri sexuale asupra minorilor. Managerul său, un sud-coreean, a fot incriminat în Statele Unite, au anunţat aseară autorităţile americane.

Arestările au fost efectuate în legătură cu site-ul web Welcome To Video, care a fost “unul dintre primele care au oferit spre vânzare videourile dezgustzătoare”, care pot fi cumpărate cu criptovaluta bitcoin, potrivit unei declaraţii a Agenţiei britanice pentru luptă împotriva crimei organizate.

Potrivit Justiţiei Statelor Unite, site-ul reprezenta “cea mai mare piaţă pentru exploatarea sexuală a copiilor ca volum şi conţinuturi”. A totalizat 250.000 de video, în mare parte necunoscute până în acel moment, care au fost descărcate de mai mult de 1 milion de ori, potrivit Departamentului de Justiţie al Statelor Unite. A fost gestionat din Coreea de Sud de tânărul de 23 de ani Jong Woo, care mai fusese închis în ţara sa şi care a fost acuzat miercuri în Statele Unite.

Cel puţin 23 de minori salvaţi

Operaţiunea a contribuit la “salvarea a cel puţin 23 de minori”care trăiau în Statele Unite şi în Regatul Unit, victime ale abuzurilor sexuale din partea utilizatorilor site-ului, potrivit celor spuse de surse oficiale. Site-ul era găzduit pe “web obscur”, aceasta împreună cu reţele criptate şi ascunse în interiorul părţii de Internet la care se referă motoarele de căutare convenţionale.

Totul s-a descoperit datorită geofizianului Matthew Falder care abuza şi incita la violarea unui nou-născut

Anchetatorii britanici au descoperit site-ul ca parte a anchetei împotriva unui geofizician, Matthew Falder, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea de 25 de ani după ce a recunoscut că a săvârşit în 2017 peste o sută de infracţiuni, inclusiv incitare la violarea copiilor ca şi pentru difuzarea de imagini cu abuzuri sexuale asupra unui nou-născut, potrivit poliţiei britanice.

În Regatul Unit, 7 bărbaţi sunt deja condamnaţi, printre care unul la 22 de ani de închisoare pentru viol asupra unui copil de 5 ani, dar şi asupra unei copile de 3 ani, care a apărut pe site-ul Welcome To Video, titrează Le Point.