Evenimentul Zilei > International > REȚEA jihadistă DEZMEMBRATĂ în SPANIA. Unde acționau extremiștii ISLAMICI
REȚEA jihadistă DEZMEMBRATĂ în SPANIA. Unde acționau extremiștii ISLAMICI

REȚEA jihadistă DEZMEMBRATĂ în SPANIA. Unde acționau extremiștii ISLAMICI

Autorităţile spaniole au anunţat marţi dezmembrarea unei reţele de recrutare şi radicalizare jihadistă prezentă în 17 închisori din Spania.

Agenţi ai Gărzii Civile „au identificat şi interogat 25 de deţinuţi din diferite penitenciare spaniole, acuzaţi de apartenenţă la Daesh (Statul Islamic) implicaţi în radicalizarea altor deţinuţi”, a indicat Ministerul de Interne spaniol.

Reţeaua, formată din deţinuţi cu antecedente jihadiste şi radicalizaţi în închisoare, încerca să recruteze şi să „reunească deţinuţi închişi pentru infracţiuni de terorism”, potrivit autorită/ilor spaniole.

Nu se precizează dacă deţinuţii din această reţea aveau legătură cu Statul Islamic şi nici dacă ei intenţionau să comită atentate, transmite Agerpres.

Unii dintre ei urmau să fie puşi în libertate în viitorul apropiat.

Spania a fost lovită în august 2017 de un dublu atentat revendicat de organizaţia Stat Islamic şi soldat cu 16 de morţi, la Barcelona şi Cambrils.

În martie 2004, Madridul a fost scena celor mai grave atentate din Europa, când o grupare afiliată reţelei teroriste Al-Qaida a plasat bombe în mai multe trenuri, exploziile fiind soldate cu 191 de morţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: