Restricții pe plajele din Europa. Unde sunt interzise selfie-urile și topurile fără breteluțe

Litoral Sursa foto: Pixabay

Sezonul estival 2024 este și unul al restricțiilor pe cele mai populare plaje din Europa. Numărul mare de turiști a determinat autoritățile din mai multe țări europene să ia decizii radicale. Unele au fost luate pentru liniștea localnicilor, deranjați de valul mare de vizitatori, altele pentru protejarea mediului. Un lucru e sigur. Oricât de ciudate ar părea unele restricții, nerespectarea lor poate atrage amenzi foarte mari.

Anul restricțiilor pe plajele din Europa

Grecia, Italia, Spania sau Portugalia dețin plajele cele mai apreciate de turiștii din toată lumea. Nu este de mirare că în vârf de sezon acestea se aglomerează foarte mult cu milioanele de turiști care vin să își petreacă concediul în aceste locuri.

Iată care sunt cele ami populare plaje și restricțiile impuse, potrivit, Schengen.News.

Spania are restricții privind îmbrăcămintea, curățenia,  comportamentul

Potrivit sursei citate, Spania se clasează pe primul loc ca destinație de vară de pe continent. Atracția sa principală sunt plajele cu steag albastru, unde țara deține un record mondial.

Steagul albastru simbolizează cele mai înalte standarde de protecție a mediului.

Cu toate acestea, plajele din Spania au introdus restricții care vizează îmbrăcămintea, curățenia și comportamentul turistic.

În Barcelona, Malaga și Palma de Mallorca este interzis purtarea costumelor de baie în afara zonelor de plajă și a piscinelor.

Este complet interzis „rezervarea” șezlongului și prosopului. Amenzile sunt mari pentru cine face așa.

Regula este valabilă pentru mai multe municipalități din Alicante, inclusiv în Benidorm, cunoscut pentru viața sa de noapte.

În apropiere de Calpe, turiștii care pun umbrele, scaune sau hamace înainte de ora 9:30 riscă amenzi de până la 250 de euro.

Fumatul este interzis pe plajă

Pe plajele din Barcelona este interezis fumatul.

Această măsură, care prevede o amendă de 30 de euro, a fost introdusă pentru că turiștii lăsau în urma lor resturile de la țigările fumate.

11 restaurante din Barcelona interzic promovarea echipelor de fotbal

În Barcelona, 11 restaurante au adoptat un nou cod vestimentar. Aici, este interzis accesul persoanelor care poartă articole ce promovează echipe de fotbal.

De asemenea, nu sunt permise topurile fără bretele, accesoriile cumpărate de la vânzătorii stradali și îmbrăcămintea cu siglele mărcilor de alcool.

Totuși, această regulă nu implică aplicarea de amenzi pentru turiști.

Este interzis să urinați în mare

În Galicia, o municipalitate autonomă din Spania, a fost adoptată o sancțiune de 750 de euro pentru persoanele care urinează în mare. Măsura a fost implementată după ce au fost descoperite niveluri ridicate de contaminare a apei, Playa Jardin fiind cea mai afectată zonă.

Totuși, nu este clar cum vor fi identificați cei care urinează în mare.

Înotul după miezul nopții este interzis

Sursă Pixabay

Pe plajele din Benidorm s-a impus interdicția de a înota și a dormi pe plajă între miezul nopții și ora 7 dimineața.

Cine se avântă în mare peste noapte sau ia somnul pe plajă, riscă până la 1.200 de euro.

În Italia restricțiile se concentrează pe vestimentație

Italia este a doua cea mai populară destinație de vară, cel puțin în 2024. Are sute de plaje atrăgătoare și milioane de turiști care vin tot anul să se bucure de ele.

Cele mai multe dintre restricțiile impuse de Italia sunt concetrate pe vestimentația turiștilor.

Nu se poartă costume de baie în afara plajelor și piscinelor.

Sorrento, un oraș renumit de pe coasta Amalfi, este foarte strict în privința aceasta și a stabilit amenzi de 500 de euro.

Prosoape de plajele din Sardinia sunt interzise

Pentru a întreține plaja Pelosa din Sardinia, autoritățile locale interzic turiștilor aducerea prosoapelor.

Aici s-a impus și un număr limitat de turiști. Nu mai mult de 1.500 pe zi, iar taxa de intrare este de 3 euro.

Selfie-uri interzise

Treptele Spaniole din Roma, cunoscute în italiană sub numele de Trinità dei Monti sunt extrem de populare și întodeauna sunt pline de turiști.

Acum, aceștia riscă amenzi între 250 și 400 de euro dacă mai ocupă acest spațiu. Măsura a fost considerată exagerată de activiștii din Italia.

În Portugalia, una dintre cele mai stricte legi este cea care se referă la volumul muzicii. Prea mulți decibeli în boxe aduc amenzi usturătoare.