Restaurant de lux, inaugurat pe criză

Restaurant de lux, inaugurat pe criză

Covorul roşu, echipa de bodyguarzi în costume negre, fără cută, şi fetele zvelte, în rochii de seară, toate una şi una, sunt doar o bucăţică modestă din ceea ce se vrea a fi restaurantul luxos „Ill usions”, deschis publicului la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti.

Jocul de lumini din interior, aranjarea meselor şi chelnerii prea amabili te avertizează, din start, că nu e un loc recomandat bugetarilor. O cină cu mâncăruri selecte cum a văzut doar Parisul ajunge până la 150 de lei de persoană. Cam cât i-ar trebui unui bucureştean de rând să-şi asigure masa pe o săptămână. Preţurile nu au fost însă un impediment pentru clientela selectă a Capitalei, care a rezervat fiecare colţişor al localului în primul weekend de după inaugurare.

Şampanie şi discreţie

Clădirea din buricul târgului, în Piaţa Romană, cu ferestre poleite pe margini cu praf de aur, pare să sfideze perioada „mâncată” de criza economică. Aris Tsouros, executive managerul localului, nu e însă deloc îngrijorat că l-ar putea paşte vreun faliment. „Restaurantul e gândit să le ofere clienţilor o experienţă de lux, de la designul interior până la serviciile pe care le oferim”, asigură el. Curioşilor veniţi să se mire de minu năţie le e de ajuns cuvântul lui, muzica liniştită şi un pahar de şampanie roze, ca să îl creadă. La lansarea oficială, cei prezenţi se delectează cu un decor mai puţin obişnuit: oglinzi pe tavan şi flăcări care „izbucnesc” din pereţi. Păşesc uşor şi vorbesc încet, ca într-un muzeu. Când în faţa ochilor se întinde masa plină cu bunătăţi - pui cu sos de curry şi muştar de Dijon, dar şi supă de peşte franţuzească - invitaţii îşi umplu farfuriile ca un credincios proaspăt ieşit din Postul Mare.

Tu mănânci, ei îţi lustruiesc maşina

Cina este singura masă care se serveşte în restaurantul de lux de la Romană. Există şi o excepţie: cei care rezervă o masă pentru mai multe persoane pot mânca la orice oră din zi sau din noapte. Până să vină mâncarea, ca să uite de foame, un iluzionist şi un mim le face seara frumoasă clienţilor. Mai mult, ca bonus, cât timp oaspeţii mănâncă, gazdele le spală şi le lustruiesc maşinile. Pentru cinele de afaceri, la etaj sunt amenajate mai multe separeuri speciale, câteva spaţii de relaxare şi un mic butic cu accesorii. Astfel, dacă te „necăjeşte” în buzunar vreo sumă măricică, poţi să-ţi faci moftul şi să-ţi achiziţionezi o bijuterie de peste 2.000 de euro sau un ceas de peste 90.000 de euro.

MENIU

Bucătărie franţuzească: puţin, dar bun

Meniul restaurantului proaspăt inaugurat în centrul Capitalei este redactat în 14 limbi, fiind pregătit pentru toate naţiile de clienţi. Bucătarul Cristian Oprea a trecut în palmaresul său şi faptul că a satisfăcut, între altele, poftele culinare ale artistului Enrique Iglesias, când acesta a venit la Bucureşti.

„Ingredientele sunt cumpărate zilnic, pentru a fi cât mai proaspete. Doar câteva dintre produsele care nu se găsesc la noi sunt importate. Bucătăria este una tipic franţuzească, cu influenţe mediteraneene”, dă asigurări Oprea, şeful „Illusions”.

O salată costă aproximativ 40 de lei, preţul pastelor sau al puiului cu diverse sosuri şi arome ajunge până la 80 de lei, iar desertul nu vă costă mai mult de 20 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News