Republicanul Rick Perry: Mulţi spun că Turcia este condusă de terorişti islamişti

Republicanul Rick Perry: Mulţi spun că Turcia este condusă de terorişti islamişti

Rick Perry, guvernatorul statului Texas şi candidat la învestitura Partidului Republican în cursa pentru Casa Albă, a declarat că Turcia este condusă de ceea ce mulţi îi percep drept terorişti islamişti, punând în acest context sub semnul întrebării viitoarea apartanenţă a statului turc la Alianţa Nord-Atlantică.

Perry a făcut aceste declaraţii în timpul unei dezbateri organizate în oraşul Myrtle Beach din Carolina de Sud, statul care va organiza sâmbătă următoarea rundă a alegerilor primare republicane.

"Bineînţeles, atunci când vorbim despre o ţară care este condusă de ceea ce mulţi îi percep drept terorişti islamişti, începi să vezi acest gen de activitate îndreptată împotriva propriilor cetăţeni", a răspuns Perry unei întrebări despre creşterea violenţelor împotriva femeilor în Turcia.

"În acest caz, atunci nu numai că este vremea ca noi să dezbatem dacă locul Turciei este sau nu în NATO, dar este şi timpul ca SUA să îi taie ajutoarele externe", a adăugat Perry.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un apel similar la excluderea Turciei din Alianţa Nord-Atlantică a venit şi la sfârşitul lunii decembrie din partea populistului olandez Geert Wilders, imediat după ce Turcia a adoptat sancţiuni împotriva Franţei în replică la votul din camera inferioară a parlamentului francez prin care negarea genocidului armean devine infracţiune.