Republicani: bugetul lui Barack Obama trădează ambiţii mai mici

Republicani: bugetul lui Barack Obama trădează ambiţii mai mici

Liderii republicani din Congres au sancţionat proiectul de buget al preşedintelui american Barack Obama, precizând că acesta arată că liderul de la Casa Albă are ambiţii mai mici şi că îşi face calculele politice cu mai multă atenţie.

În urmă cu doi ani, preşedintele Barack Obama propunea un proiect de buget ambiţios, care viza reformarea din rădăcini a sistemului de asigurări de sănătate, a sistemului energetic, precum şi măsuri economice care nu au fost privite cu ochi buni de opoziţia republicană. Însă, atunci, Obama se baza pe majoritatea democrată din Congres.

Proiectul de buget pe 2011 conţine o serie de măsuri nepopulare, dar care, atât în opinia republicanilor, cât şi a democraţilor, sunt necesare pentru redresarea celei mai mari economii a lumii. Printre acestea se numără tăierea unor beneficii sociale, eliminarea deducerilor pentru cei care au credite cu ipotecă sau modificarea Codului Fiscal.

În vreme ce alte categorii de angajaţi federali civili vor rămâne cu salariile îngheţate în 2011, militarii ar putea lefuri cu 1,6% mai mari anul acesta. Salariile angajaţilor federali au fost majorate cu 2% în 2010, cu 3,9% în 2009 şi cu 3,5% în 2008.

Ne puteți urmări și pe Google News