România a trimis către Republica Moldova, un sprijin financiar în valoare de 10 milioane de euro. Banii provin din fondul de urgență al premierului.
Republica Moldova va primi suma de 10 milioane de euro din partea României. Banii au fost deblocați și provin din fondul de urgență al premierului Marcel Ciolacu. Fondurile vor fi împărțite pentru nevoile administrațiilor locale din țara vecină. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul României, marți, 13 februarie.
Bani virați din fondul de urgență al prim-ministrului României
„La ultima ședință de Guvern, împreună cu toți miniștrii, am hotărât ca din fondul de rezervă a prim-ministrului să trimitem o parte din ajutorul pe care România și l-a asumat față de Republica Moldova”. A afirmat premierul Marcel Ciolacu, la o conferință de presă susținută sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.
Banii respectivi au ajuns deja în Basarabia, după cum a mai precizat șeful Executivului din Piața Victoriei.
„Am trimis 10 milioane de euro destinate administrației locale și dezvoltării mediului rural din Republica Moldova”, a precizat Marcel Ciolacu.
Altfel, Moldova se bazează în continuare pe programul României de ajutor internațional, dedicat dezvoltării, după cum a anunțat Executivul de la București.
Țara vecină va fi și mai departe beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pe palier bilateral.
Anunțul a fost făcut de guvernanții de la București, care au precizat că planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul în curs are la dispoziție o alocare bugetară de 4,81 milioane lei. Dintre care un procent circa 40% reprezintă finanțarea proiectelor dedicate Basarabiei.
Republica Moldova primește sprijin important din România
„Planul aferent anului 2024 beneficiază de o alocare bugetară în valoare de 4,81 milioane lei, acţiunile şi proiectele incluse vizând ariile geografice de interes prioritar pentru România în materie de asistenţă oficială pentru dezvoltare, precum regiunea extinsă a Mării Negre şi Balcanii de Vest, respectiv Africa şi Orientul Mijlociu. Republica Moldova va rămâne beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pe palier bilateral”. A fost informarea venită de la Guvernul României săptămâna trecută.