Evenimentul Zilei > EVZ Special > Republica Moldova. Vlad Filat, acuzat de trafic de influență, a ieșit din închisoare
Republica Moldova. Vlad Filat, acuzat de trafic de influență, a ieșit din închisoare

Republica Moldova. Vlad Filat, acuzat de trafic de influență, a ieșit din închisoare

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, pedeapsa lui fiind redusă cu 685 de zile

Decizie bombă a justiției din Republica Moldova! Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din închisoare,  informația fiind confirmată pentru TV8 de Oleg Pantea, reprezentantul serviciului de presă al Administrației de Stat al Penitenciarelor, potrivithttp://tv8.md/

„Există o încheiere a instanței de judecată Chișinău în privința lui Vladimir Filat și noi suntem obligați să o punem în executare. Vlad Filat a fost eliberat”, a precizat Pantea pentru TV8.

Decizia de eliberare a lui Vlad Filat a fost luată ieri la Judecătoria Ciocana, iar  marți a fost pusă în executare.Pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, în luna august, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare, sentința fiind menținută de Curtea de Apel Chișînău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Contactat de TV8, avocatul Victor Munteanu a refuzat să dea informații: „Dacă va dori, vă spune Vlad Filat”.