Republica Moldova are observator la Euro 2024

Republica Moldova are observator la Euro 2024

Premieră istorică pentru fotbal, în Republica Moldova. În ciuda faptului că Naționala nu s-a calificat la turneul final al Euro 2024, Republica Moldova va avea un reprezentant la campionatul european din Germania.

Andrian Ixari, observator la Euro 2024

Este vorba despre directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, Andrian Ixari, care a fost solicitat de UEFA pentru a fi delegat la cinci meciuri ale turneului final al Euro 2024.

Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, Andrian Ixari va avea calitatea de delegat la următoarele partide:

17 iunie: Faza grupelor. Austria – Franța.

Ne puteți urmări și pe Google News

21 iunie: Faza grupelor. Slovacia – Ucraina.

24 iunie: Faza grupelor. Albania – Spania.

1 iulie: Optimi de finală. Meciul 42: Locul 2D - Locul 2E.

6 iulie: Sferturi de finală. Câștigătoarea meciului 40 - Câștigătoarea meciului 38.

Toate partidele la care directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, Adrian Ixari, va avea calitatea de delegat UEFA se vor desfășura pe Dusseldorf Arena.

Cine este Andrian Ixari

Andrian Ixari, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei mai experimentați experți din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, pentru care lucrează din anul 1996.

Din anul 2019, Andrian Ixari este Director Executiv FMF.

„Experți calificați din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, acreditați de UEFA, se bucură de încrederea deplină a forului european, fiind delegați cu regularitate la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida Forului european.

Grație prestației meritorii pe arena internațională, numărul reprezentanților Federației Moldovenești de Fotbal acreditați de UEFA este în continuă creștere. FMF organizează constant cursuri de perfecționare pentru angajații săi și promovează fotbalul, indiferent de gen sau etnie. Fotbalul este pentru toți!”, a anunțat instituția.

Naționala Republicii Moldova a ratat calificarea la Euro 2024

Reamintim că Naționala Republicii Moldova a fost la un pas de o calificare neașteptată la turneul final din Germania al Euro 2024. Dar reprezentativa pregătită de Serghei Clescenco a pierdut meciul cu Cehia, în noiembrie anul trecut, cu 0-3, și și-a ratat șansa de a juca la turneul final.

Nationala de Fotbal Republica Moldova

Nationala de Fotbal Republica Moldova / sursa foto: fmf.md

„Cehia – Moldova 3-0. Am fost la un pas de istorie... Naționala Moldovei a încheiat cu demnitate preliminariile pentru Campionatul European, după ce a ajuns să joace, în premieră, în ultima etapă, cu calificarea pe masă. Cu mare regret, de această dată nu a fost să fie.

Dar capul sus! Tricolorii au demonstrat că știu să joace fotbal și dacă nu am reușit acum, vom reuși data viitoare. Important că am demonstrat că se poate, că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă și că prin muncă poți obține rezultate remarcabile.

Naționala de fotbal a Moldovei a pierdut un meci fotbal, dar a câștigat respectul întregii țări”, a scris, atunci, site-ul FMF.