Evenimentul Zilei > Actualitate > Republica Moldova, alegeri locale: Violențe și deficiențe ale organizării procesului electoral
Republica Moldova, alegeri locale: Violențe și  deficiențe ale organizării procesului electoral

Republica Moldova, alegeri locale: Violențe și deficiențe ale organizării procesului electoral

Agitație electorală, violenței și deficiențe ale organizării procesului electoral au fost înregistrate duminică de observatorii Promo-Lex, organizație care a monitorizat alegerile locale din Republica Moldova.

Reprezentantul organizației, Pavel Postică, a declarat într-un briefing că observatorii au înregistrat deficiențe privind dotarea tehnică a mai multor secții de votare, precum lipsa safeurilor, amplasarea cabinelor de vot astfel încât a fost încălcat secretul votului, probleme de funcționare a calculatoarelor, etc.

De asemenea, au fost înregistrate cazuri de agitație electorală în preajma mai multor secții inclusiv din municipiul Chișinău, Bălți, Taraclia. Totodată, observatorii Promo-Lex au docuemntat cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, încălcări ale procedurii de către membrii secțiilor de votare

La o secție de votare din Ghidighici a fost aplicată violența asupra unei persoane, la Bocani, raionul Fălești un observator a blocat accesul la vot al unor alegători care aparent nu locuiesc în acest sat.