Evenimentul Zilei > Actualitate > Republica Moldova, alegeri locale: STOP VOT! Rată dezamăgitoare de prezenţă la scrutin
Republica Moldova, alegeri locale: STOP VOT! Rată dezamăgitoare de prezenţă la scrutin

Republica Moldova, alegeri locale: STOP VOT! Rată dezamăgitoare de prezenţă la scrutin

La ora 21:00 secţiile de vot în toată țara au fost închise.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, la urne s-au prezentat 880.669 alegători. Rata de participare la scrutinul din turul II al alegerilor locale generale fiind de 47,5 %.

La urnele de vot s-au prezentat circa 47,5 % de alegători (peste 880.000 de alegători). Rata de participare la scrutinul din turul II al alegerilor locale este mai mică decât cea din turul I cu circa 1,5% per total. 

La data de 14 iunie, când a fost organizat primul tur al alegerilor locale au fost aleși primarii în 437 de localități. La urne s-au prezentat 48,95% din alegătorii cu drept de vot înscrişi pe liste.
Cei 13 experţi din 12 ţări membre ale OSCE, cu sediul la Chişinău, dar şi 10 observatori pe termen lung, din 10 ţări membre, care pe 28 iunie s-au aflat în diferite regiuni ale Republicii Moldova pentru a monitoriza mersul alegerilor locale, îşi vor prezenta luni, 29 iunie, raportul cu privire la rezultatele preliminare şi concluziile privind turul doi al alegerilor.
Raportul final va fi prezentat în cadrul unei conferințe de presă de către şeful de observatori ai Biroului OSCE pentru Ins